Revija golova u Gračanici
Gračanlije su prikazale veliku efikanost u današnjem meču i potpuno su razbili današnjeg rivala iz Jajca. Metalleghe nije imao šanse da odnese bodove iz Gračanice, iako su postigli tri gola

Bratstvo savladalo Metalleghe

Revija golova u Gračanici

M. Šljivak

Revija golova viđena je u Gračanici gdje je u susretu 10. kola Prve lige Federacije BiH Bratstvo savladalo Metalleghe sa 5:3.

Domaći su imali bolje otvaranje u meč i nakon nekoliko dobrih šansi u 22. minuti Berbić pogađa mrežu gostiju za zasluženu prednost od 1:0.

Nastavio je domaći tim sa napadima i već u 30. minuti su stigli do drugog gola, a ponovo je pogodio Berbić za sigurnu prednost od 2:0.

Gosti su se u finišu prvog dijela vratili u meč. Sabit Alispahić je lijepim udarcem sa vrha kaznenog prostora pogodio za 2:1.

Ipak, nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu domaći ponovo odlaze na dva gola razlike. Ovog puta je strijelac Stojanov za prednost od 3:1.

Domaći su potom postigli još dva gola. U 58. minuti trećim golom Berbića Bratstvo dolazi do 4:1, a četiri minute kasnije Jaganjac pogađa za 5:1.

Zatim su domaći promašili nekoliko šansi da potpuno deklasiraju protivnika. Na kraju su im se promašaji osvetili jer je Metalleghe golovima Smajića (penal) i Haračića na kraju smanjio prednost na konačnih 5:3.


Prva liga FBiH, 10. kolo:

Bratstvo - Metalleghe 5:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Divković, Salkić, Šuša, Mousa, Ćosić, Jaganjac, Helić, Salkić, Berbić, Stojanov, Jaranović.

NK Metalleghe: Kukrika, Pljevljak, Malbašić, Smajić, Tankuljić, Danilović, Haračić, Alispahić, Makić, Jekić,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi