Revolucija na San Siru, Milan dobija svog Sir Alexa Fergusona

Bit će promjena

Revolucija na San Siru, Milan dobija svog Sir Alexa Fergusona

Edmir Škorić

Gazzetta dello Sport tvrdi da će Milan od ljeta imati novog trenera.

Imenovanja Marca Giampaola i Stefana Piolija pokazali su se kao loši potezi rukovodstva Milana i sada je već jasno da će krajem sezone Rossoneri mijenjati trenera, pa vjerovatno i veliki broj igrača.

Situacija u velikanu i višestrukom prvaku Evrope je daleko od idealnog, a ništa se nije poboljšalo ni dolaskom Zlatana Ibrahimovića, mada je Šveđanin tu tek desetak dana, no blijeda igra i nula u duelu sa Sampdorijom ne obećavaju.

Ali, sudeći po Gazzettinim izvješćima, idu bolji dani za Milan. Na ljeto će, javlja spomenuti list, klub angažovati bivšeg trenera Massimiliana Allegrija i dati mu sve ovlasti, što je svojevremeno imao Ferguson u Manchester Unitedu.

Upravo je s Allegrijem Milan osvojio posljednji naslov, a nakon toga je ovaj sjajni stručnjak s dosta uspjeha vodio Juventus, no sada je bez angažmana i po svemu sudeći od ljeta će opet biti stanovnik Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svi igrači izuzev šestorice će biti na prodaju i već ove zime će neki otići. Klub planira zadržati samo Ibrahimovića, Donnarummu, Leaa, Hernandeza, Bennacera i Romagnolija.

Za očekivati je velike promjene, no navijači slavnog kluba se pitaju šta do tada? Pred Milanom je cijela polusezona, a klub je bliže opasnoj zoni nego mjestima koja vode u Evropu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi