Rezerve Barce razočarale kod trećeligaša, ali ih Lenglet spasio sramote

Katalonci slavili sa 1:0

Rezerve Barce razočarale kod trećeligaša, ali ih Lenglet spasio sramote

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su uz dosta muke pobijedili u gostima trećeligaša Leonese sa 1:0 u prvom meču šesnaestine finala Kupa Kralja.

Ernesto Valverde je nakon El Clasica i pobjede Barcelone protiv Real Madrida (5:1) odlučio da odmori gotovo sve prvotimce, te je šansu pružio igračima koji nemaju mnogo priliku da igraju za prvi tim. Ipak, to je moglo koštati Barcu u ovom meču jer je Leonesa prijetila u nekoliko navrata jako ozbiljno.

Barcelonina igra večeras je bila ispod nivoa, te nije bilo onih prepoznatljivih dodavanja. Bilo je jasno da se ova postava itekako muči iako su protiv sebe imali trećeligaša. Prvi udarac u okvir gola Barca je uputila tek u finišu utakmice, a prvu pravu šansu imali su u 87. minuti kada je Munir promašio zicer.

Međutim, Barcelona je u prvoj minuti sudijske nadokande uspjela da dođe do gola. Dembele je centrirao iz slobodnjaka, a na pravom mjestu bio je Lenglet koji pogađa za 0:1. Domaći navijači su bili razočarani jer su već bili sigurni da će njihov tim napraviti senzaciju i neporažen ostati u ovom meču. No, Barcelona je Barcelona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi