Prepoznali su njegove sjajne igre: Riad Bajić od ljeta u novom klubu?

Ostao bi u Turskoj

Prepoznali su njegove sjajne igre: Riad Bajić od ljeta u novom klubu?

E. Ganibegović

Riad Bajić je ove sezone pronašao put do prave forme i vratio se u svoj prepoznatljivi golgeterski ritam, pa je za njega zainteresovano nekoliko klubova.

Bh. napadač Riad Bajić iza sebe ima sjajnu sezonu u Turskoj. U dresu Giresunspora je na 34 utakmice postigao 13 golova i dodao dvije asistencije.

Iako ima još godinu dana ugovora s ovim timom, od predstojećeg ljeta bi mogao obući dresu novog kluba.

U elitni rang turskog fudbala vraća se Goztepe i na listi želja ovog kluba nalazi se i ime povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Navodno su iz ovog kluba na adresu Giresunspora već poslali prvu ponudu, te u narednim danima očekujemo još informacija.

Podsjetimo, Bajić je u Giresunspor stigao prethodnoh ljeta iz Udinesea u kojem se nije snašao, te svakako raduje njegov povratak u formu. 

Oglasi

U Italiji je igrao na posudbama u Bresciji i Ascoliju, bio je na posudbi i u Basaksehiru, a u formi karijere bio je kada je nosio dres Konyaspora od 2015. do 2017. godine. 

Kao igrač Konyaspora debitovao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu 2017. godine, a na 12 nastupa se nije upisao u listu strijelaca.

Posljednji put je na spisku bio 2019. godine kod Roberta Prosinečkog, a sada se nije našao ni na rezervnom spisku Faruka Hadžibegića za mečeve s Portugalom i Luksemburgom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Bajić je dijete Željezničara i tim s Grbavice bi dobio određeni procenat ukoliko se transfer i realizuje.

Dres Željezničara Bajić je nosio 67 puta, te postigao 24 pogotka i dodao 10 asistencija. Uspješniji je bio samo u Konyasporu gdje je na 119 mečeva dao 33 gola uz 24 asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti