Ljubitelji fudbala još će uživati u Riberyjevoj magiji
FOTO - EPA

Ostaje u Fiorentini?

Ljubitelji fudbala još će uživati u Riberyjevoj magiji

A. Beganović

Legendarni francuski fudbaler Franck Ribery mogao bi ostati u Fiorentini.

Nekadašnjem francuskom reprezentativcu istekao je ugovor sa Fiorentinom, no kako pišu italijanski mediji, postoji velika mogućnost da potpiše novi.

Navodno Ribery želi ostati u klubu, ali trenutno je problem finansijske prirode, odnosno čelnici kluba su mu ponudili novi ugovor prema kojem bi umjesto dosadašnjih 4 zarađivao 2 miliona eura godišnje.

Međutim, i pored toga razgovori čelnika kluba i Riberyjevog agenta protekli su u najboljem redu te će biti nastavljeni, a naredne sedmice trebao bi pasti konačni doogovor.

Podsjetimo, u sezoni iza nas Ribery je za Fiorentinu u Seriji A odigrao 29 utakmica. Postigao je dva pogotka kojima je dodao i šest asistencija.

Ribery je u Fiorentinu stigao 2019. godine iz Bayerna čiji dres je nosio 12 sezona. Osim za ova dva kluba u karijeri je nastupao i za Boulogne, Ales, Brest, Metz, Galatasaray i Marseille.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Bayernom je osvojio sve što se može osvojiti. Čak devet naslova prvaka Njemačke, šest trofeja u Kupu, Ligu prvaka, UEFA Super kup i klupsko Svjetsko prvenstvo.

Sa Galatasarayjem je osvojio Kup, a sa Marseilleom Intertot kup, a tri puta je progašen za francuskog igrača godine.

Top Komentari

user1622973733
Najbolji igrač evrope 2013
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi