Ribery: Benzemi je potrebna podrška naših navijača

Neće da pjeva Marseljazu

Ribery: Benzemi je potrebna podrška naših navijača

Edmir Škorić

Napadač Real Madrida Karim Benzema posljednjih je dana izložen kritikama zbog toga što ne pjeva Marseljazu tokom intoniranja francuske himne.

Benzema ističe kako nikada nije pjevao Marseljazu, te kako neće ni u budućnosti. Ističe kako to ne znači da ne voli Francusku...

 

"Doista obožavam reprezentaciju i nije mi jasno kako neko to može dovoditi u pitanje. Niko me neće natjerati da pjevam himnu i tu ne vidim nikakav problem. Zidane nikada nije pjevao, pa neću ni ja", rekao je Benzema.

 

U njegovu odbranu stali su selektor Dider Deschamps i igrači.

 

"Karim je sada malo nesiguran u svoje sposobnosti, ali naporno radi za momčad. Potrebna mu je podrška navijača", rekao je Franck Ribery za francuski Telefoot, osvrnuvši se na nadolazeću utakmicu sa Španijom. Sjetio se 3:1 pobjede na SP-u 2006. godine, kada je bio i strijelac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Ta utakmica je još u mom sjećanju. Zabio sam važan gol, a mi smo pobijedili. Međutim, u utorak će biti potpuno drugačija utakmica, no nadam se da ćemo opet pobijediti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.