Riberyja samo jedna stvar dijeli od dolaska na Apenine!

Legendarni Francuz u Seriji A

Riberyja samo jedna stvar dijeli od dolaska na Apenine!

A. Čaušević

Francka Riberyja bi u ovoj sezoni mogli gledati u Seriji A. 

Pregovori između Fiorentine i Riberyja traju već sedmicama, a legendarni Francuz je zbog svog međunarodnog prestiža je po ukusu cijelog rukovodstva Viola.

Ribery traži platu od 4 miliona eura, iznos koji je Fiorentina spremna izdvojiti za svojevremeno najboljeg krilnog igrača svijeta.

Međutim, problem predstavlja iznos komisije, odnosno menadžerska provizija te dvije strane intenzivno pregovaraju na tu temu.

Obzirom da ima 36 godina Viole ne bi mogle zaraditi na Riberyju od budućeg transfera te nastoje da maksimalno smanje iznos menadžerske provizije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Riberyju navodno nema ništa protiv dolaska u Firencu te će i on lično tražiti da se snizi iznos komisije kako bi potpisao.

Bivšeg igrača Bayerna u svojim redovima bi još rado vidjeli PSV Eindhoven i Lokomotiva iz Moskve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi