Ne, ne sanjate: Bayern izgubio na svom terenu u Bundesligi
Foto: EPA

Čudo se dogodilo!

Ne, ne sanjate: Bayern izgubio na svom terenu u Bundesligi

S. Grebović

Nakon dvije godine i to se desilo: Bayern je izgubio domaću utakmicu na svojoj Allianz Areni.

Bio je 5. oktobar 2019. godine kada je bavarski gigant posljednji put doživio poraz na svom stadionu. Tada je ekipe Hoffenheima rezultatom 2:1 slavila historijsku pobjedu, a večeras je njihov uspjep ponovio i Eintracht i to identičnim rezultatom.

Početak današnje utakmice nije mogao ni naslutiti takav scenarij jer je najtrofejniji njemački klub sjajno startovao.

Domaći su stvarali šanse i prijetili i svih uglova, a do gola stižu u 28. minuti kada je Goretzka na asistenciju Lewandowskog.

Ipak, do kraja prvog dijela Martin Hinteregger je vratio stvari na početak.

U nastavku je uslijedila neviđena ofanziva Bavaraca. Gostujući golman Kevin Trapp bio je na streljani, a istakao se sjajnom odbranom Lewandowskom u 60. minuti.

Oglasi

Do kraja meča ipak je pao još jedan gol, ali ne u Eintrachtovoj već u Bayernovoj mreži. Filip Kostić je sedam minuta prije kraja meča neodbranjivo šutirao za veliku pobjedu svog tima.

Poraz je ovo koji Bavarce ne bi trebao mnogo zabrinuti jer su i pored njega ostali na liderskoj poziciji sa 16 bodova, dok je tim iz Frankfurta prekinuo čudni niz od pet remija u Bundesligi.

Suvereni vladar Njemčke je osvojio devet uzastopnih titula i trebalo bi se dogoditi svjetsko čudo da im izmakne deseti uzastopni jubilarni naslov.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Bundesliga, 7. kolo

Bayern - Eintrach 1:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bosch
Bayern izgubio domaću utakmicu i to na njihovoj Allianz Areni! Pa nemoj ebat ja mislio na Pecari izgubili domaću
7 1
Klicko
E ovo je vece cudo od real-serif 1-2
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi