Richairo Živković u Premier ligi

Sheffield United predstavio novo pojačanje

Richairo Živković u Premier ligi

Nakon što je jučer ozvaničio dolazak Sandera Bergea, koji je predstavljao i rekordni transfer kluba sa Bramall Lanea, Sheffield United je danas potvrdio dolazak novog pojačanja.

Riječ je o 23-godišnjem napadaču Richairu Živkoviću.

Ovaj fudbaler je prošao omladinski pogon Groningena, da bi još 2014. otišao u Ajax. Važio je svojevremeno za veliku nadu slavnog holandskog kluba, ali njegov razvoj i nije tekao po planu.

Ajax ga je 2017. godine prodao Oostendeu za 1.2 miliona eura, da bi u februaru prošle godine otišao u kineski Changchun Yatai.

Ipak, zapao je za oko čelnicima Sheffield Uniteda i sada dobio priliku u Premier ligi pokazati koliko vrijedi.

Richairo Živković je u Sheffield United stigao na posudbu do kraja sezone, a engleski klub će imati opciju otkupa njegovog ugovora.

Inače, svojevremeno su mediji u komšiluku "prizivali" Richaira u reprezentaciju Srbije, s obzirom da je mogao igrati za istu. Ipak, on je u prošlosti nastupao samo za mlađe selekcije rodne Holandije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi