Sheffield United oborio sopstveni transfer rekord

Norvežanin stigao na Bramall Lane

Sheffield United oborio sopstveni transfer rekord · Zvanično

Sheffield United igra odlično u "povratničkoj" sezoni Premier lige. Nakon 24 kola "Oštrice" se nalaze na osmoj poziciji na tabeli i samo čudo ih može vratiti u Championship.

Klub sa Bramall Lanea želi i u budućnosti igrati bitnu ulogu u Premiershipu, pa ne šteti na pojačanjima.

Sheffield United je danas saopštio da je ozvaničen transfer mladog novreškog veznjaka Sandera Bergea iz Genka.

Engleski klub je za njegov potpis platio 22 miliona funti (nešto više od 26 miliona eura) i tako oborio sopstveni transfer rekord.

Do sada je najskuplje pojačanje Sheffield u historiji bio škotski napadač Oliver McBurnie koji je na Bramall Lane stigao ljetos za 20 miliona funti.

Treba dodati i da je Berge potpisao ugovor na četiri i po godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Berge je u Genku bio od 2015. godine kada je u ovaj klub stigao iz norveške Valerenge. Sa Genkom je prošle sezone osvojio titulu prvaka Belgije.

21-godišnji Berge je za Genk odigrao 113 utakmica, postigao je šest golova i upisao četiri asistencije. Od 2017. godine je seniorski reprezentativac Norveške.

Top Komentari

Mele
Ne igra na istoj poziciji kao Besic, ovaj je vise ofanzivac i moze na obe strane i u sredini da igra, dobar s loptom i veoma brz , suta sa obe noge..
0 0
Guber
Znači Bešića ne planiraju kupiti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi