Richarlison bio na meti Chelseaja, ali potpisuje za Watford
Foto: EPA

Potvrdili iz Fluminensea

Richarlison bio na meti Chelseaja, ali potpisuje za Watford

Watford će uskoro finalizirati transfer Richarlisona iz Fluminensea, a ove informacije su potvrdili i iz brazilskog kluba.

Ovaj 20-godišnji napadač se povezivao sa premirligaškim velikanima poput Chelseaja, dok je interes za njega pokazivao i Ajax, ali će on ipak karijeru nastaviti na Vicarage Roadu.

Richarlison je već stigao u Englesku, a vijest o njegovom transferu u Watford su potvrdili i iz Fluminensea, pa je samo ostalo da Stršljenovi i zvanično predstave svoje novo pojačanje.

"On više neće igrati za Fluminense, on će igrati za Watford u Engleskoj. Njegov odlazak je zvaničan i definitivan", izjavio je predsjednik brazilskog kluba Pedro Abad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pretpostavlja se da će Watford Fluminenseu za usluge mladog napadača isplatiti između 11 i 13 miliona funti, pa bi on mogao postati i najskuplje pojačanje u historiji kluba sa Vicarage Roada, s obzirom da tu "titulu" trenutno drži Isaac Success, koji je prošlog ljeta stigao u Watford za 12.75 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti