Nijemci napali Neymara zbog objave, Richarlison im uzvratio: "Bahati ste, mi osvajamo SP"
Richarlison sanja o trofeju u Kataru, vjeruje da su on i saigrači spremni da obraduju kompletnu državu (Foto: EPA)

Brazilci se nadaju šestoj zvjezdici

Nijemci napali Neymara zbog objave, Richarlison im uzvratio: "Bahati ste, mi osvajamo SP"

E. Škorić

Brazil ima pet zvjezdica, koje predstavljaju uspjehe i osvojene naslove iz 1958., 1962., 1970., 1994. i 2022. godine. Ako pobijedi u Kataru, bit će postavljena šesta zvjezdica.

Prema mnogima je upravo Brazil najveći favorit u Kataru, iako se trofeju nadaju i Argentinci, Englezi, Nijemci, Španci, Portugalci... Svi bi htjeli da odu do kraja, da budu prvaci, ali tamo ima mjesta samo za jednu reprezentaciju, koja će 18. decembra podići pehar.

U Brazilu kao i obično vlada prava nogometna groznica i kompletna država mašta da će Neymar i društvo osvojiti SP po rekordni šesti put. Brazilce prvo čekaju ispiti u grupnoj fazi protiv Srbije, Švicarske i Kameruna. Prvi meč u četvrtak sa našim komšijama.

Njemački Bild je objavio zanimljiv tekst s naslovom "Neymarov napad arogancije", nakon što je zvijezda PSG-a objavila na internetu fotografiju iz aviona sa šorcem na kojem je na grbu dodana i šesta zvjezdica čime je Neymar poručio da stiže šesti trofej u Brazil. Ponovo su sjajnog napadača nazvali bahatim i prepotentnim.

"Spornia" Neymarova objava sa šestom zvjezdicom iznad grba

Neymarov saigrač, Richarlison, večeras je na press konferenciji pred novinarima govorio o napadu Nijemaca na njegovog saigrača.

"Bahati su. Mi smo samo sanjari. Sanjamo tu šestu zvjezdicu i dobit ćemo je, sviđalo se to njima ili ne. Ovaj tip je seronja jer je nazvao Neymara sebičnim. Ne poznajem ga ni ja, ne želim da znam za njega", poručio je Richarlison.

Oglasi

"Želimo to (trofej), to je naš san. Ovdje ću vam reći, kad sam došao u sobu i vidio sliku iz djetinjstva, vrtio mi se film u glavi i uhvatila me emocija. Neymar je to objavio jer je to i njegov san, znamo da želi da osvoji taj trofej, a on objavljuje šta god želi. Neymar je sretan ovdje i mi ćemo biti sretni, to je najvažnije", dodao je Richarlison.

Devetka Brazila imala je povredu nekoliko sedmica prije početka priprema za Mundijal, ali uspio je da se oporavi na vrijeme, čak i da zaigra u nekim utakmicama za Tottenhama prije dolaska u Torino sa ostatkom selekcije.

"Sada sam dobro. Nisam na 100, već na 200 odsto. Mislim da smo spremni da krenemo. Svi su tužni kada nisu spremni za igru, posebno kada se radi o Svjetskom prvenstvu. Znate šta je bilo s Benzeme, ja sam isto prošao kroz taj strah. Vjerujem da je Karim sada jako tužan, bio mu je san da se ovdje takmiči s ostalima. Želim snagu i njemu i njegovoj porodici".

"Za mene je Svjetsko prvenstvo već počelo. Imao sam ovih deset dana da se dobro oporavim. Vratio sam se u Tottenham, igrao u prvoj postavi i imao sam veliki strah, prije gotovo mjesec dana. Sada je došlo vrijeme, vrijeme za veselje, zabavu, a ja sam tu zbog toga, da pomognem svojim suigračima i dam sve od sebe da reprezentacija u svakoj utakmici izađe kao pobjednik".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na pitanje o pritisku nošenja dresa s brojem 9 na Svjetskom prvenstvu, Richarlison se sjetio svojih brojeva za Brazil.

"Kad nosite dres s brojem 9, prvo što vam padne na pamet je zabijanje golova. Hvala Bogu, imam puno golova u dresu Brazila igrajući kao 9. Mislim da uz ove saigrače koje imam u napadu, mislim da će golovi doći sami od sebe. I da, normalno je da od vas svi očekuju da dajete golove kada imate na leđima devetku. To je tako svugdje", bio je Richarlison jasan.

Top Komentari

Arnel925
Ovako samo pričaju ekipe koje neće stići daleko. Mislim da će teško proći protiv Srbije. Jer Srbija ima tehničare i ljude koji mogu zabiti u napadu iz ničega. A tvrdo igraju u odbrani. Brazil misli da će se prošetati ali čisto sumnjam.
2 6
koraj
Evo i Richarlison cita Causa, poceo i on upotrebljavati rijec "bahat" :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi