Richarlison potpisao, ali nogometni svijet se čudi i ujedno ismijava Everton

Platili ga čak 50 miliona funti

Richarlison potpisao, ali nogometni svijet se čudi i ujedno ismijava Everton

Edmir Škorić

Richarlison je imao uspješnu sezonu u Watfordu, pa mu je to donijelo veliki transfer u Everton.

Richarlison je večeras i zvanično predstavljen u Evertonu, potpisao je na pet godina i nosit će broj 30 na dresu, a BBC tvrdi da je igrač Karamele koštao čak 50 miliona funti.

U Watford je stigao 2017. godine, a u prvih 12 utakmica u Premier ligi je postigao pet golova, no od oktobra se nije upisivao u strijelce.

Prethodno je Brazilac igrao za Fluminense i Am. Mineiro. On je ujedno od večeras najskuplje pojačanje u Evertonovoj povijesti, nadmašivši tako i Sigurdssona.

U posljednje dvije godine Everton je uložio čak 246 miliona funti, a uz Richarlisona skupo je plaćen Sigurdsson (44), Yannick Bolasie (26), Michael Keane (25), Jordan Pickford (25), Davy Klaasen (24), Cenk Tosun (20), Theo Walcott (20), Morgan Schneiderlin (20)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi