Trener Evertona potvrdio postojanje interesa za fudbalera Barcelone

Da li će Digne preseliti na Goodison?

Trener Evertona potvrdio postojanje interesa za fudbalera Barcelone

Navijači Evertona željno iščekuju zvaničnu potvrdu rekordnog transfera Richarlisona iz Watforda, a možda bi u narednim danima njihova ekipa mogla dobiti još jedno veliko pjačanje.

Naime, pojavile su se špekulacije da bi na Goodison Park mogao stići i defanzivac Barcelone Lucas Digne, a sada je trener Karamela Marco Silva potvrdio da postoji interes za ovog fudbalera.

"U ovom trenutku za nas postoje dvije opcije - Richarlison je odličan igrač, dok Digne nije u Barceloni pukom srećom. Neće biti lako, ali pokušat ćemo", poručio je Silva za portugalski Sport TV, prenosi El Mundi Deportivo.

Lucas Digne ima ugovor sa Barcom do 2021. godine i otkupnu klauzulu od 100 miliona eura, ali španski mediji pretpostavljaju da bi čelnici katalonskog kluba mogli odobriti njegovu prodaju za samo djelić tog iznosa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, ovaj nekadašnji fudbaler Rome i PSG-a je za Barcu upisao 47 nastupa tokom dvije sezone na Nou Campu, ali je u protekloj sezoni počeo samo osam ligaških utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti