Suze nije mogao sakriti: Nakon što je u životu prošao sve stigao je šok koji ga je dotukao

Neće zaigrati na Svjetskom prvenstvu

Suze nije mogao sakriti: Nakon što je u životu prošao sve stigao je šok koji ga je dotukao

A. Čaušević

Kao dječak je spavao u kamionu, gledao je smrti u oči. Sve to je ostavio iza sebe, te postao vrhunski fudbaler, ali ga je dočekao šok koji ne želi doživjeti niti jedan fudbaler.

Richarlisonov san da zaigra za Brazil na Svjetskom prvensdtu u Kataru je praktično nestao nakon što je u duelu protiv Evertona zaradio ozbiljnu povredu.

Brazilac je bio starter u pobjedi Tottenhama nad svojim bivšim klubom, ali je zamijenje u 50 minuti zbog povrede mišića lista. Nije mogao nastaviti te Antonio Conte nije imao izbora nego da ga zamijeni.

Nakon utakmice pred novinarima se pojavio sa štakama. Kada su počela pitanja jednostavno se slomio i počeo je plakati svjetstan da mu dječaki san neće biti ispunjen.

"Bio sam jako blizu da ostvarim svoj san. I ranije sam doživio sličnu povredu, za nadati se brzom oporavku. Ranije sam pauzirao dva mjeseca.

Oglasi

"Boli me, teško hodam. Imat ću u ponedjeljak testove. Svjetsko prvenstvo je jako blizu, za mjesec. Svaki dan sam se čuvao, ali nažalost stigla je ova poveda", ispričao je Brazilac.

U mečevima za Brazil u 2022. godini Richarlison je postigao sedma golova i imao je velika očekivanja pred Mundijala.

Inače, ovaj 25-godišnjak je imao itekako teško djetinjstvo. Kao dječak je izabrao da živi s ocem jer mu majka nikad ne bi dozvolila da gleda i trenira fudbal.

"Moje djetinjstvo bilo je vrlo siromašno, rođen sam u gradu na sjeveru države Espírito Santo, na jugoistoku Brazila. To je malo selo, gdje mnogo ljudi radi u polju i velika je neimaština.

Oglasi

"Sjećam se da sam kao dijete vidio svog oca kako cijeli dan radi kako bi platio račune i svaki mjesec je bilo teško imati novca za najmanje stvari, čak i ako se trudio. "

"I vrlo brzo sam počeo raditi i pomagati, prodavao sam slatkiše, sladolede, a kao tinejdžer sam skupljao kave s djedom."

"Moja braća i ja živjeli smo u opasnom području, vidio sam toliko loših stvari poput droge i nasilja."

"Jednog sam se dana vraćao kući iz škole s prijateljima i jedan tip je mislio da prodajem drogu u njegovom kraju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uperio mi je pištolj u glavu i prijetio mi, ali hvala Bogu imao sam mirnu dušu objasniti da idem na fudbalsko igralište i da ne prodajem drogu i ne drogiram se."

"Htjeli su me upucati, ali nogomet mi je doslovno spasio život. Pustio me je, ali sam se jako uplašio", ispričao je Richarlison prije nekoliko godina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi