Veliki prgavac ima najoriginalniju tetovažu u svijetu fudbala: "Kamion mi je bio spavaća soba"

Igra u životnoj formi

Veliki prgavac ima najoriginalniju tetovažu u svijetu fudbala: "Kamion mi je bio spavaća soba"

A. Čaušević

Kada neki fudbaler postane popularan tek tada se počinju otkrivati srceparajući momenti iz njegovog života.

Biti drzak i prgav te ne dati na sebe, naravno u sportskom smilu, ponekad vrlo zna često biti glavni način da se stekne rivalsko poštovanje.

Neki igrači s kim god da igraju jednostavno nemaju poštovanja prema bilo kome. U svaki duel ulaze neustrašivo, na loptu idu kao da im je posljednje. Spremni su na sve da ostvar cilj.

Iz sportskog ugla jako drzak i bezbrazan na terenu je Richarlison de Andrade, sjajni Brazilac koji je ljetos prešao u Tottenham za 70 miliona eura.

Ovaj 25-godišnjak je imao itekako teško djetinjstvo. Kao dječak je izabrao da živi s ocem jer mu majka nikad ne bi dozvolila da gleda i trenira fudbal.

Oglasi

"Moje djetinjstvo bilo je vrlo siromašno, rođen sam u gradu na sjeveru države Espírito Santo, na jugoistoku Brazila. To je malo selo, gdje mnogo ljudi radi u polju i velika je neimaština.

"Sjećam se da sam kao dijete vidio svog oca kako cijeli dan radi kako bi platio račune i svaki mjesec je bilo teško imati novca za najmanje stvari, čak i ako se trudio. "

"I vrlo brzo sam počeo raditi i pomagati, prodavao sam slatkiše, sladolede, a kao tinejdžer sam skupljao kave s djedom."

"Moja braća i ja živjeli smo u opasnom području, vidio sam toliko loših stvari poput droge i nasilja."

CBF divulga fotos dos jogadores da Seleção Brasileira quando crianças |  LANCE!

Oglasi

"Jednog sam se dana vraćao kući iz škole s prijateljima i jedan tip je mislio da prodajem drogu u njegovom kraju.

"Uperio mi je pištolj u glavu i prijetio mi, ali hvala Bogu imao sam mirnu dušu objasniti da idem na fudbalsko igralište i da ne prodajem drogu i ne drogiram se.

"Htjeli su me upucati, ali nogomet mi je doslovno spasio život. Pustio me je, ali sam se jako uplašio."

Kao i većina modernih fudbalera i Richarlison voli tetovaže. Tačno na mjestu gdje mu se nalazi srce istetovirao je tetovažu u obliku tog organa iz brazilsku zastavu.

Oglasi

Nedavno je postigao svoje prve golove u Ligi prvaka. Poslije utakmice se slomio i počeo je plakati u očevom zagrljaju. Ispričao je kako je radi oca ostavio majku.

"Bili smo u kamionu za selidbu, tamo je bila moja spavaća soba, tu se nalazila i moja odjeća. Ali na kraju sam sišao sa kamion i odlučio ostati s ocem.

Jer on je bio osoba s kojom sam igrao fudbal i gledao utakmice. Majka mi nikad ne bi dopustila. Bio sam mlad, ali ne i glup."

U Evropu je stigao 8. agustua 2017. godine za 12 miliona eura. Zatim su uslijedila dva ogromna transfera. Prvo u Everton za 40, a zatim u Tottenham za 58 miliona.

Postao je i standardan član reprezentacije Brazila. Njegov kvalitet, sportski bezobrazluk i drskost ga čine stalnom opasnošću po protivničke odbrane.

Top Komentari

Klicko
Pa ima li ijedan da je ima hl**** da jede yebemu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti