Bivša zvijezda Premiershipa ima prijedlog, Richarlison bi mogao biti ponižen za sva vremena

Zbog neprimjerenih izjava

Bivša zvijezda Premiershipa ima prijedlog, Richarlison bi mogao biti ponižen za sva vremena

E. Škorić

Brazilski napadač Richarlison bio je jako ljut nakon što je Tottenham ispao od Milana u Ligi prvaka, pa je dao neke neprimjerene komentare na račun stručnog štaba.

Richarlison, koji je ušao s klupe u revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Milana , ali bezuspješno, isporučio je oštre riječi kada je razgovarao s novinarima nakon što su Spursi doživjeli još jedan poraz rezultatom 1:0 od velikana iz Italije.

"Ova sezona je s**nje. Želim više igrati, ne razumijem odluke Contea. Ne shvatam zašto me stavlja na klupu i kada sam u dobroj formi. Kada sam startao, savladali smo Aston Villu i Chelsea, a onda me stavio na klupu. Protiv Wolvesa mi je dao pet minuta, pitao sam ga zašto... Nije mi rekao“, poručio je 25-godišnji Brazilac pred novinarima.

"Nisam idiot, ja sam profesionalac. Radim svaki dan i želim igrati. Imao sam malu povredu, ali kada sam na terenu, dajem život. Nema tu mnogo priče. Trebao sam igrati, a sada sjedim na klupi. Mogu samo plakati“, rekao je on.

On je protiv Milana ušao tek u 70. minuti. Nije imao puno vremena da se dokaže i jasno je da je veoma ljut.

Richarlisonov intervju nakon utakmice nije se dobro dopao bivšem engleskom napadaču Gabrielu Agbonlahoru, koji je oštro kritikovao napadača i istako njegov skroman povratak golovima za klub otkako je prešao iz Evertona.

Oglasi

"Richarlison je koštao 60 miliona funti, a za klub nije dao gol u Premier ligi ii ma samo dvije asistencije. Nema pravo davati takve izjave. Što se mene tiče, trebalo bi ga prebaciti u ekipu do 18 godina da s njima trenira", rekao je nekadašnji napadač Aston Ville.

Brazilski reprezentativac je ukupno ove sezone postigoaodva gola i oba u Ligi prvaka u dresu Spursa i od njega se definitivno mnogo više očekivalo kada je došao kao velika zvijezda prošlog ljeta.

Prethodno je bio jedan od ključnih igrača Evertona, a bio je član brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je ova selekcija doživjela neuspjeh pošto je ispala od Hrvatske u četvrtfinalu.

Real Madrid naredni klub?

Spominje se da bi na ljeto mogao i promijeniti klub. Navodno je želja Real Madrida. Napadač će biti prioritet Kraljeva i zbog činjenice da će Benzema krajem godine napuniti 36 godina i jasno je da je na zalasku karijere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marca piše da će glavne mete na ljeto biti Dušan Vlahović i Richalrlison što je mnoge iznenadilo. Očekivalo se da će Kraljevi pokušati dovesti Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda, ali to se neće desiti.

Perez ne želi da troši previše novca i smatra da su Vlahović i Richarlison prihvatljive opcije. Vlahović je i u januaru bio povezivan s Realom, ali od toga nije bilo ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi