Rifet Kapić pronašao angažman u inostranstvu

Nakon odlaska iz Sarajeva

Rifet Kapić pronašao angažman u inostranstvu · Zvanično

A. Čaušević

Bh. veznjak Rifet Kapić ima novi klub i karijeru će nastaviti van granica BiH.

Kapić je krajem augusta raskinuo ugovor sa FK Sarajevo i nije mu trebalo dugo vremena da pronađe novi angažman i to opet u inostranstvu.

Ovaj 27-godišnjak će karijeru nastaviti u Ukrajini, nakon što je dogovorio jednogodišnju saradnju sa tamošnjim klubom Kryvbas.

Bez obzira na rusku agresiju Ukrajinici su započeli prvenstvo i za sada se utakmice odigravaju bez problema pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Kapić snaći u novom izazovu.

Kryvbas je trenutno posljednjeplasirana ekipa ukrajinskog prvenstva, pa ostaje da li će Kapić uspjeti popraviti nivo igre ovog tima.

Oglasi

Bh. fudbaleru nije strano igranje u istočnom dijelu Evrope pošto je ranije sa dosta uspjeha nosio dres Sheriffa gdje je osvojio niz trofeja.

Ranije je još igrao u Hrvatskoj, Češkoj, Švicarskoj te Njemačkoj gdje je nastupao za Paderborn kada je taj klub bio član Bundeslige.

Posljednju sezonu nosio je dres Sarajeva. Ranije je za SportSport.ba govorio o svojoj situaciji u Bordo timu i odlasku iz višestrukog prvaka BiH.

“Kad sam odlučio da dođem u Sarajevo, odlučio sam to srcem. Nakon mjesec dana nažalost desilo se nešto sto je mene poremetilo na svakom polju mog života. Klub mi je u tom trenutku pružio podršku, predsjednik Mirvić zaštitu i na tome sam zahvalan.

Trudio sam se davati svoj maksimum unatoč tome, međutim strah u meni mi nije dozvoljavao da se pokažem u svom najboljem svjetlu. Imao sam konstantan pritisak zbog okruženja, gdje se nisam osjećao sigurnim, ni ja, niti moja familija. Stalno su se ponavljale neke stvari koje su mi ukazivale da tu nisam siguran, ali ja unatoč tome nisam htio odustati od kluba i želje da pomognem svojoj ekipi. U datim trenutcima sam sigurno davao svoj maksimum.

Ovo što se desilo proteklih dana je bila kap koja je meni prelila čašu, ali sigurno ne i jedini razlog zbog koje sam donio ovu odluku. Provaljen mi je profil, osramoćen sam zbog neke slike koja je fotošopirana. Protekla godina je bila jako teška za mene, puna stresa kako na poslovnom tako i na privatnom putu, pretrpio sam velike gubitke, onaj najveći je gubitak djeteta. Ja bi mnoge upitao kako bi se oni osjećali da su na mom mjestu sve ovo prošli?

FK Sarajevo kao klubu sam zauvijek zahvalan za sve, svakom posebno, od ekonoma Haćke pa dalje.

Za moje dobro i dobro moje porodice mislim da je ovo najbolja odluka za nas. Nadam se da će FK Sarajevo pobjedom u derbiju izaći iz krize, a ja sam od danas njihov najveći navijač“, bile su Kapićeve riječi poslije odlaska iz Bordo tima.

Top Komentari

AmellemA
Prne vam velikan u usta ta čestita.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi