Rifet Kapić stigao u Latviju, pa nakon samo 11 dana promijenio klub i državu

Otišao u Poljsku

Rifet Kapić stigao u Latviju, pa nakon samo 11 dana promijenio klub i državu · Zvanično

E. Ganibegović

Bh. veznjak Rifet Kapić je 10. jula predstavljen u novom klubu, igrao je dvije utakmice, a nakon samo 11 dana ponovo je predstavljen u dresu drugog kluba.

Dvadesetosmogodišnji bh. veznjak Rifet Kapić iz ukrajinskog Kryvbasa prešao je 10. jula u latvijsku Valmieru.

Za ovaj tim nastupao je u prvom pretkolu Lige prvaka protiv ljubljanske Olimpije gdje su ispali, te je odlučio da promijeni klub.

Nakon samo 11 dana Rifet Kapić je promijenio tim, a sada je postao novi igrač pojske Lechije iz Gdanska.

Radi se o posudbi, a Kapić će u ovom klubu ostati do kraja tekuće sezone.

Oglasi

Ovaj igrač karijeru je počeo u Krajini, igrao za Sarajevo, Istru, Varnsdorf, Goricu, Grasshoppers, Sheriff, Paderborn i Krybas prije dolaska u Latviju. 

Za novi klub debitovati bi mogao već danas u 1. kolu Fortuna 1 Lige (2. rang poljskog fudbala) na gostovanju kod ekipe Chrobry Glogow. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ostaje da vidimo kako će se Kapić snaći u Poljskoj, no sigurno je iznenađenje da je iz redova prvaka Latvije otišao u drugi rang u Poljskoj.

Zanimljivo je da je jedini Balkanac u ekipi koju većinom sačinjavaju Poljaci, te po jedan Slovak, Brazilac, Nizozemac, Španac i Maijac. 

Top Komentari

user1616764653
Kako ovoliko tekstova o Kapicu čovjek igrao ukrajinsku i sad drugu poljsku ligu,DRUGU POLJSKU !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi