Eto'o ih vidi u velikom finalu, a njihov selektor ne može da izgovori imena igrača koje je pozvao
Selektor Kameruna mučio se izgovorom imena pojedinih igrača koje je pozvao, a pitanje je da li ih uopšte i poznaje

Nevolje za selektora Kameruna

Eto'o ih vidi u velikom finalu, a njihov selektor ne može da izgovori imena igrača koje je pozvao

Edmir Škorić

Prošle sedmice je Rigobert Song, selektor Kameruna, postao hit na internetu jer nije mogao izgovoriti imena nekih svojih reprezentativaca.

Song kao da se prvi put susreo s nekim igračima, pa se pošteno mučio da izgovori imena. Doduše, neočekivano je i postao selektor nakon smjene Tonija Conceicaa, a vjeruje se da mu posebno teško ide jer su neki igrači zapravo tu na zahtjev predsjednika Saveza Samuela Eto'a.

U toku obraćanja naciji, kada je izgovarao imena 26 igrača koje je pozvao za Svjetsko prvenstvo, Song je imao puno problema. Njemu je pomoć priskakao njegov pomoćnik Augustin Simo.

Souaibou Marou je jedan od samo dva igrača koji će igrati za Kamerun, a da igraju u domaćem prvenstvu. Upravo s njegovim imenom se selektor Kameruna namučio.

'Souaidabou', prvo se moglo čuti kako govori prije nego što je došlo do buke novinara koji su sjedili ispred njega.

Oglasi

Song je tada uspio dobro izgovoriti, zahvalivši novinarima na pomoći. Tokom cijelog procesa, selektor Kameruna djelovao je nelagodno i u raznim je prilikama gledao udesno.

Bilo je nekih špekulacija u zemlji da sam Song, koji je vodio samo šest utakmica, nije odabrao sastav i da je zapravo Eto'o imao najveći utjecaj na isti.

Unatoč Songovim poteškoćama u izgovaranju nekih imena, Eto'o, koji je predsjednik nogometnog saveza zemlje, postavio im je visoke ciljeve za Svjetsko prvenstvo koje počinje već u nedjelju.

Eto'o je za ESPN rekao: "Afrika je uvijek imala potencijal za postizanje uspješnog Svjetskog prvenstva, ali do sada nismo uvijek pokazali najbolje lice. Vjerujem da će Kamerun i Maroko igrati u finalu Mundijala, a da će sve afričke zemlje izboriti nokaut fazu turnira".

Ipak, pitanje je da li je realno takvo što očekivati, posebno kada govorimo o Kamerunu koji će u grupi igrati sa Srbijom, Brazilom i Švicarskom, a selektor ni sam ne zna ko mu se nalazi na spisku.

Oglasi

Kamerun naravno posjeduje kvalitet, ima neke vrhunske igrače, koji igraju u velikim evropskim klubovima. Tu je uostalom i golman Intera Andre Onana, kao i napadač Bayerna Eric-Maxime Choupo Moting.

Kompletan sastava Kameruna:

Golmani: Devis Epassy, Simon Ngapandouetnbu, Andre Onana.

Defanzivci: Jean-Charles Castelletto, Enzo Ebosse, Collins Fai, Olivier Mbaizo, Nicolas Nkoulou, Tolo Nouhou, Christopher Wooh.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Veznjaci: Martin Hongla, Pierre Kunde, Olivier Ntcham, Gael Ondoua, Samuel Oum Gouet, Andre-Frank Zambo Anguissa.

Napadači: Vincent Aboubakar, Christian Bassogog, Eric-Maxime Choupo Moting, Souaibou Marou, Bryan Mbeumo, Nicolas Moumi Ngamaleu, Jerome Ngo, Georges-Kevin Nkoudou, Jean-Pierre Nsame, Karl Toko Ekambi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi