Sve zbog legende i dresova: FIFA dvije sedmice pred Mundijal izbacuje jednog od učesnika?

Već se nazire i novi učesnik

Sve zbog legende i dresova: FIFA dvije sedmice pred Mundijal izbacuje jednog od učesnika?

Admin Čaušević

Dvije sedmice uoči početka Svjetskog prvenstva jedna od reprezentacija učesnica najvažnijeg sportskog događaja u 2022. godini mogla bi biti izbačena, i to zbog dresova!

Ranije se spominjalo o izbacivanju Irana zbog kršenja ljudskih prava te Ekvadora zbog ilegalne dokumentacije, međutim na kraju se to nije desilo. Barem ne do sada.

Ipak, jedna treća reprezentacija nalazi se u ozbiljnoj situaciji i to sve zbog vlastitog predsjednika i kontroverznih dresova u kojim se ta selekcija treba takmičiti.

Dva sedmice prije početka Svjetskog prvenstva, Kamerun i njegov Savez zaglavili su u sukobu koji bi im mogao nanijeti veliku štetu. Spor s njihovim dobavljačem opreme mogao bi ih koštati i mjesta na na Mundijalu.

Popularni Lavovi na Svjetsko prvenstvo su se plasirali u opremi Le Coq Sportif. No, čelnici FECAFOOT-a na čelu sa Samuelom Eto'om odlučili su drugačije.

Ugovor s francuskim brendom raskinut je jednostrano. Predsjednik saveza odlučio se za saradnju s američkom tvrtkom One All Sport.

Oglasi

Ovaj novi sponzor već je osmislio tri garniture dresova za Kamerunce i one su ove subote predstavljene javnosti. Nema povratka nazar, uprkos upozorenjima FIFA-e.

Trenutna situacije takva da se FIFA ozbiljno umiješala u ovu aferu nakon određenih sudskih presuda. Predstavnici Le Coq Sportifa odlučili su braniti svoje interese i kako stvari stoje FIFA je na njihovoj strani.

S kamerunske strane, Eto'o ostaje nefleksibilan. Udružio se s američkim brendom i sa novim dresovima namjerava se predstaviti u Kataru. Stav koji smeta organizaciji sa sjedištem u Zurichu do te mjere da se razmišlja o izbacivanju Kamerunaca sa Mundijala.

U to je uvjeren i kamerunski advokat Me Ntimbane Bono. Upitan od strane medija Actu Cameroun, izjavio je: “Odbijanje Saveza da se izvrši odluka moglo bi dovesti do diskvalifikacije Kameruna s ovog Svjetskog prvenstva koje je, ne treba zaboraviti, organizuje FIFA."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Izbacivanje Kameruna sa Mundijala u posljednjem trenutku još uvijek se čini hipotetskim onda bi na njihovo mjesto uskočio Alžir, kojeg su Toko-Ekambi i njegovi saigrači izbacili u play-offu, zato se u ovoj zemlji mogu nadati pozivu na turnir u posljednjem trenutku.

Da li je ostalo premalo vremena da se sve organizuje? Godine 1992. UEFA je zbog rata na području Jugoslavije na Euro poslala Dansku dvije sedmice uoči turnira. Na kraju su Skandinavci postali prvaci Starog kontinenta.

Top Komentari

koraj
Ne vidim smisla u igranju kvalifikacija za sp kada se reprezentacijama prijeti izbacivanjem sa istog zbog politike, dresova...
1 0
Medo-Brundo
Treba se nekako Italija utrpati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi