Riise prekinuo karijeru: Sve se sada završava

Želio igrati do 40-te, ali...

Riise prekinuo karijeru: Sve se sada završava

Bivši norveški reprezentativac John Arne Riise (35) odlučio je reći 'zbogom' fudbalu. 

Riise, koji je sa Liverpoolom osvojio Ligu prvaka 2005. godine, poslije epizode u matičnom klubu Aalesundsu donio je odluku da se povuče iz razloga što više ne može igrati na visokom nivou. 

"Moj cilj je bio da igram do 40. godine u najjačoj norveškoj ligi, ali to se neće desiti. Sve se sada završava. Volim da igram fudbal, motivacija je uvijek velika, ali ovo tijelo i ova glava su prošli kroz moga toga u posljednjih 20 godina", napisao je Riise na svojoj zvaničnoj stranici.

Tokom karijere Riise je za reprezentaciju Norveške upisao 110 nastupa, a pored Aalesundsa i Liverpoola još je imao priliku nastupati za APOEL, Delhi Dynamos, Fulham, Romu i Monaco. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi