Riise se vratio iz mirovine i pronašao novi klub
FOTO: EPA

Bivši fudbaler Liverpoola

Riise se vratio iz mirovine i pronašao novi klub

Legendarni norveški fudbaler John Arne Riise odlučio je prekinuti mirovinu koja je trajala svega dva mjeseca. 

Riise (35) je sredinom juna rekao 'zbogom' fudbalu nakon što je odigrao deset utakmica za svoj matični klub Aalesunds, međutim da bez fudbala teško može potvrđuje i to da je ponovo obukao kopačke i potpisao za Chennaiyin FC.

Norvežanin je prihvatio unosnu ponudu iz Indije i sa pomenutim klubom je potpisao jednogodišnji ugovor, a inače ovo mu je ujedno i povratak u tamošnje prvenstvo. Ranije je u Indiji igrao za Delhi Dynamos. 

Vrijedi istaći da je Riise tokom bogate karijere još nosio dresove APOEL-a, Fulhama, Rome, Liverpoola, Monaca. Za selekciju Norveške je uknjižio 110 nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi