FK Sarajevo potvrdio rastanak sa Rijadom Kobiljarom

Prijevremeni raskid saradnje

FK Sarajevo potvrdio rastanak sa Rijadom Kobiljarom · Zvanično

Edmir Škorić

FK Sarajevo i Rijad Kobiljar sporazumno su raskinuli ugovor koji je važio do 31. maja 2023. godine.

Kobiljar je još 2015. godine stigao u FK Sarajevo iz Sjedinjenih Američkih Država nakon čega je igrao na posudbi u NK Travnik i u tom periodu nije nastupio na zvaničnim utakmicama bordo tima.

U julu 2021. godine ponovo je postao član bordo kluba nakon čega je i debitovao na domaćoj utakmici protiv Zrinjskog.

Ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 40 utakmica i postigao jedan pogodak i to u gostujućoj pobjedi protiv Borca ove sezone.

"Rijadu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!", poručili su iz FK Sarajevo.

Inače, portal SportSport.ba je još danas objavio da je došlo do kraja saradnje između igrača i njegovog sada već bivšeg kluba.

FK Sarajevo će turbulentnu polusezonu završiti gostovanjem kod FK Leotar za dvije sedmice. U vikendu ispred nas bordo tim neće igrati s obzirom da je odgođen duel sa FK Željezničar. Derbi će biti odigran naredne godine, tačnije osmog marta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je sjajno krenuo u sezonu, a onda su krenulo loši rezultati. Nakon ispadanja u Kupu od zeničkog Čelika ostavku na mjesto šefa struke podnio je Feđa Dudić. Kao privremenom rješenje imenovan je Emir Obuća koji je upisao dvije vezane pobjede, ali i prvi poraz u vikendu iza nas.

Tim sa Koševa nakon 17 kola ima 25 bodova i zauzima petu poziciju. Jasno da će na u bordo taboru itekako biti prometno ove zime, a Kobiljar neće biti jedini koji će napustiti klub.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Koliko tala uzima ćelava ubleha hadžić za raskid ugovora…
4 1
nakopitam
Organizovani kriminal. Celo dovodi propalice i daje im enormne ugovore uz procenat. Kasnije bude kofol nezadovoljan i prekinu ugovor uz obestecenje koje dijele pola pola
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi