Riječi mladog i iskrenog momka: Kada sam čuo da me žele Real i Barca, mislio sam da nije istina

Vinicius Junior sasvim iskreno

Riječi mladog i iskrenog momka: Kada sam čuo da me žele Real i Barca, mislio sam da nije istina

Jedan od najvećih talenata svjetskog fudbala Vinicius Junior kazao je u razgovoru za španski AS da nije vjerovao da ga traže Real Madrid i Barcelona, odnosno mislio je da su u pitanju samo medijske špekulacije.

Ovaj sjajajni krilni fudbaler je prešao u Real Madrid na ljeto 2018. godine, a u pomenutom intervjuu otkrio je kako je imao ponudu iz Barcelone. Ipak, kako kaže, otac mu je rekao da odabere srcem.

"Mislio sam da to nisu istine, da su samo medijske špekulacije. Željeli su me Real Madrid i Barcelona. Otac mi je rekao da izaberem i da me srce u tome vodi".

"Kada sam bio predstavljen u Realu, to je bio poseban dan. Bio sam vrlo nervozan taj dan jer sam morao govoriti španski, a tek sam ga počeo učiti. Taj dan je i Ronaldo (Brazilac) došao na predstavljanje. Legenda poput njega... Bio sam veoma sretan. To je bio jedan od najboljih dana u mom životu".

Vinicius je u Madridu imao vrlo dobru debitantsku sezonu. Upisao je 36 utakmica, postigao sedam golova i dodao 13 asistencija.

Kaže kako su mu u Madridu mnogo pomogli sunarodnjaci Casemiro i Marcelo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada sam tek došao bilo je vrlo teško. Nije lako kada ste mnogo udaljeni od ljudi koje volite. Casemiro i Marcelo su mi mnogo pomogli jer su znali kroz šta sve prolazim. Uvijek su mi davali savjete šta da radim na terenu i van njega", kaže Vinicius.

On je ove sezone upisao deset utakmica, postigao po jedan gol i asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti