Riječi Pavela Pogrebnjaka uzdrmale Rusiju pred početak kvalifikacija za EP

Optužen za rasizam

Riječi Pavela Pogrebnjaka uzdrmale Rusiju pred početak kvalifikacija za EP

Edmir Škorić

Bivši ruski napadač Pavel Pogrebnjak je zbog komentara digao Rusiju na noge.

Jedan od vodećih ljudi u Rusiji i čovjek zadužen za ljudska prava Mihail Fedorov smatra da izjava nekadašnjeg napadača Fulhama "miriše na rasizam".

"Mislim da svaki fudbaler koji igra dobro i ima rusko državljanstvo ima pravo da igra za reprezentaciju Rusije. Boja njegove kože, očiju, kose i ostalog nije razlog da ga isključimo. To bi svi trebalo da znaju", rekao je Fedorov.

Sporna je izjava Pogrebnjaka o Ariju iz Krasnodara i Mariju Fernadesu iz CSKA, koji su dobili pozive ruskog selektora.

"Ne vidim poentu. Ne razumijem zašto je Ari dobio pasoš. Smiješno je kada tamnoputi fudbaleri predstavljaju reprezentaciju Rusije", rekao je on, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mario Fernandes je odličan igrač. Ipak, imamo Igora Smoljnikova na njegovoj poziciji. Možemo i bez stranaca".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi