Rijetko ko pamti ovako loš Arsenal

Gori niz su Topnici imali prije 42 godine

Rijetko ko pamti ovako loš Arsenal

Teme:

Nije da Topnici nisu trošili na pojačanja u proteklom periodu. Stiglo je i nekoliko kvalitetnih igrača, ali Arsenal kao ekipa ponovo djeluje jako loše.

Sinoć je Arsenal ponovo razočarao svoje navijače. Na Emirates je stigao Brighton i odnio čitav plijen.

Galebovi su slavili rezultatom 1:2, u debiju privremenog šefa struke Freddieja Ljungberga na klupi Arsenala, i produžili agoniju tima sa Emiratesa.

Arsenal je trenutno tek 10. na tabeli Premier lige, ali ono što još više zabrinjava navijače londonskog kluba jeste činjenica da Topnici ne znaju za pobjedu u domaćem šampionatu još od šestog oktobra kada su savladali Bournemouth (1:0).

Posljednju pobjedu uopšte Arsenal je upisao 24. oktobra na svom terenu kada je u meču grupne faze Lige Evrope sa 3:2 savladao Vitoriju Guimares. To znači da je Arsenal već devet utakmica u nizu bez pobjede.

Najgori je to niz Arsenala još od davne 1977. godine kada su Topnici imali 10 vezanih mečeva bez trijumfa. Sada ozbiljno "prijete" da izjednače, a možda i obore sopstveni neslavni rekord.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ko god dođe na klupu Arsenala, jasno je da će imati izuzetno težak zadatak.

Pred Arsenalom je sada gradski derbi, duel sa West Hamom na Olimpijskom stadionu u Londonu. Ova utakmica 16. kola Premier lige se igra u ponedjeljak od 21:00h.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi