Haos na ulicama Rijeke - Demoni upali u grad, a onda je uslijedio napad Armade

Pred jučerašnju utakmicu sa Istrom

Haos na ulicama Rijeke - Demoni upali u grad, a onda je uslijedio napad Armade

E. Oštraković

Fudbaleri Rijeke jučer su ostvarili rutinsku pobjedu od 3:0 na svom terenu protiv Istre u okviru 21. kola SuperSport HNL-a.

Ova pobjeda značila je povratak Rijeke na vrh tabele i sada imaju dva boda više od drugoplasiranog Hajduka.

Pitanje pobjednika praktično je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena. Rijeka je imala dva gola prednosti, a Istra je ostala sa igračem manje i praktično je bilo "nemoguće" da ostvare pozitivan rezultat.

Ipak, dan nakon utakmice ne priča se o pobjedi Rijeke i njihovom preuzimanju prvog mjesta, a razlog su navijači. Naime, utakmica je imala žestoku uvertiru, a svemu su krivi huligani.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako jedna grupa momaka trči prema drugoj grupi, te im prijeti i vrijeđa ih.

Oglasi

Navijačke stranice prenose da se radi o velikim rivalima Armadi i Demonima koji su gostovali na derbiju.

Navodno je oko 30 navijača Armade u centru Rijeke napalao tridesetak Demona koji su upali u grad. Još uvijek se ne zna da li je sve bilo dogovoreno ili ne.

Osim toga obje navijačke grupe poštovale su nedavno dogovoreni kodeks i u sukobu nisu koristile oružje.

Oglasi

Policijski izvještaji se još uvijek čekaju.

Rijeka sjajno ušla u drugi dio sezone

Fudbaleri Rijeke na fenomenalan način ušli su u drugi dio sezone, te su u tri utakmice ostvarili tri pobjede i osvojili su devet bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ostvarene su pobjede protiv Gorice i Hajduka u gostima, a danas je na Rujevici ostvarena pobjeda protiv Istre. Iako možda na papiru nisu najbolja ekipa, na terenu to izgleda dosta drugačije i Rijeka djeluje kao najjači tim u Hrvatskoj.

Konačno su je i u Hrvatskoj počeli svrstavati među glavne kandidate za naslov prvaka u HNL-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi