Totalni haos u HNL-u: Sijevale šake, fudbaleri izgubili živce, sudija nije znao gdje se nalazi
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Kazne će da budu žestoke

Totalni haos u HNL-u: Sijevale šake, fudbaleri izgubili živce, sudija nije znao gdje se nalazi

Haris Zilić

Svega je bilo u utakmici četvrtog kola HNL-a između Gorice i Rijeke. Gorica je vodila 2:0, Rijeka na kraju slavila preokretom 3:2 i ostala u borbi sa Hajdukom i Dinamom za prvo mjesto na tabeli.

Za Riječane su ovo jako bitni bodovi jer ih za vikend očekuje derbi na Poljudu protiv Hajduka koji bi mogao dati mnoge odgovore kada je u pitanju tekuća sezona u HNL-u.

Ipak, nakon duela protiv Gorice vidjeli smo i treće poluvrijeme, odnosno nemile scene gdje su glavni akteri bili fudbaleri oba tima.

Nakon posljednjeg zvižduka sudije Matea Ercega na terenu je nastao totalni haos.

Fudbaleri Filip Mrzljak i Bruno Goda bili su glavni akteri tučnjave koja je zgrozila hrvatsku sportsku javnost.

Oglasi

Između pomenutih fudbalera je bilo dosta nervoze, a sve je završilo tako da je Mrzljak udario Godu šakom u glavu.

Mrzljaka nakon ovog sigurno čeka velika kazna, a Goda je nakon udarca odmah pao na zemjlu.

Zatim je bilo dosta naguravanja, nastala je velika gužva, a nemile scene sa utakmice će sigurno biti glavna tema u Hrvatskoj u narednim danima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sudija Erceg nije imao drugog izbora osima kartonijade. Sa žutim kartonom je kaznio Godu, dok je Mrzljak zaradio direktan crveni karton.

Rijeka je drugoplasirani tim HNL-a sa 38 bodova, a Gorica je trenutno petoplasirana sa 27 osvojenih bodova. Oba tima imaju po 19 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi