Utišali su prepuni Poljud, pa krenuli po osvetu: "Sočne" objave Rijeke izazivaju bijes u Splitu!
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Ostvarili veliku pobjedu

Utišali su prepuni Poljud, pa krenuli po osvetu: "Sočne" objave Rijeke izazivaju bijes u Splitu!

Endin Čaušević

Rijeka je sinoć u velikom Jadranskom derbiju na prepunom Poljudu šokirala Hajduk i nakon preokreta slavila sa 2:1 u okviru 20. kola SuperSport HNL-a. Za klub s Rujevice ovo je ogromna pobjeda i slavlje ne prestaje, ali ni provokacije na društvenim mrežama za njihovog ljutog rivala.

Okršaj Hajduka i Rijeke koji se nalaze na vrhu tabele u Hrvatskoj dugo se čekao, te je Poljud nekoliko dana pred utakmici već bio rasprodan što je bio jasan znak kakav spektakl nas čeka.

Hajduk je fantastično otvorio sinoćnji meč i već u 15. minuti uspio je povesti sa 1:0 kada je Livaka šutirao glavom, a lopta sretno u leđa pogaša Pukštasa i završava u mreži Rijeke za erupciju oduševljenja na Poljudu.

Međutim, Rijeka je u drugom poluvremenu šokirala sve na stadionu. Gosti su u 55. minuti poravnali na 1:1 sjajnim golom Obregona, ali 20 minuta kasnije uslijedio je totalni muk na prepunom Poljudu.

Rijeka je došla do potpunog preokreta kada je Selahi zabio pogodak za vodstvo gostiju od 2:1, te je tu prednost tim s Rujevice uspio da sačuva i dođe do velika tri boda, te se izjednači bodovno s Hajdukom i preuzme prvo mjesto na tabeli.

Oglasi

Koliko ova pobjeda znači Rijeci najbolje pokazuju objave na zvaničnom Instagram profilu ovog kluba. Iz Rijeke ne prestaju da se naslađuju Hajduku nakon pobjede pred prepunim tribinama Poljuda gdje su svi vjerovali da će poraženi napustiti stadion.

"U posljednjih nekoliko dana u Hrvatskoj je zatoplilo, od minus šest do nula stupnjeva", porujuču iz Rijeke aludirajući na činjenicu da je Rijeka smanjila u potpunosti bodovni zaostatak za ekipom iz Splita.

No, tu se gosti nisu zaustavili i u sitne sate uslijedila je još jedna objava, te zajednička fotografija igrača i navijača Rijeke koja je nastala nekoliko minuta nakon završetka sinoćnje utakmice.

"Ta divna splitska noć", piše u opisu ove fotografije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon velike pobjede na prepunom Poljudu Rijeka je preuzela prvo mjesto na tabeli ekipi Hajduka. Oba kluba imaju po 41 osvojen bod nakon 20 mečeva, ali zbog bolje gol-razlike i međusobnog duela ekipa s Rujevice je sada lider u Hrvatskoj.

Također, ova utakmica u borbu za titulu prvaka vraća i zagrebački Dinamo koji u odnosu na Rijeku i Hajduk ima četiri boda, ali i utakmicu manje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Idemo dobit Istru.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi