Jakirović potpuno nadmudrio Sopića
Foto: Pixsell

Jakirović stigao i do Kupa Hrvatske

Jakirović potpuno nadmudrio Sopića

Kenan Lizde

U uzvratnom susretu finala SuperSport kupa Hrvatske Dinamo je savladao Rijeku na Rujevici sa 1:3, te tako osvojio dvostruku krunu. 

Utakmica je počela uraganskim naletima Rijeke, u tim trenucima igrači Dinama nisu bili u stanju "iznijeti" loptu a gol im je visio u zraku.

Domaći su bili itekako rastrčani, djelovali su svježe, dok je brzi protok lopte lagano "probijao" Dinamove linije.

U tim trenucima jedini priseban kod gostiju je bio Nevistić, koji je imao dosta posla ali je sve situacije kvalitetno rješavao i držao Dinamo iznad površine.

A onda negdje oko 25. minute kao da je neko Rijeci "ugasio svjetla". Dinamo tada kao da se tek aklimatizirao na uslove utakmice, napravili su par dobrih i brzih polukontri, te u stilu velikih ekipa iz dvije prave prilike postigli dva efektna i lijepa gola. Riječani kao da nisu bili svjesni šta se događa, a Dinamo je preuzeo punu kontrolu meča.

Iznenadilo je Sopića par rotacija u sastavu Dinama, Sučić na desnom krilu i Baturina koji se pojavljivao na svim ofanzivnim pozicijama su bile stvari koje očito nije očekivao, a Dinamu su donijele puno dobroga.

Oglasi

Takvom postavom vezni red gostiju je bio pun čvrstih veznjaka sa dobrom kontrolom lopte, pa su nakon iznenadnog vodstva bili u stanju da dobro kontrolišu sredinu terena.

Drugo poluvrijeme nije donijelo niti tempo niti kvalitetu igre iz prvog, pa se dosta toga svodilo na brojne centaršute Rijeke I par nedovoljno izrađenih kontri i polukontri Dinama.

Pokušavao je Sopić rezonskim izmjenama razdrmati ekipu, mijenjao je i igrače i koncepciju, ali bilo je očito da je iskustvo osvajanja trofeja ipak na strani gostiju.

Jakirović je zatvarao utakmicu, većinom je držao čvrstu sredinu terena, uzdajući se u brzinu i agilnost Hoxhe I Roga u situacijama kada im ostane prostor za kontru.

U takvom raspletu događaja na terenu, Bulat je zabio treći pogodak za Dinamo i time definitivno riješio utakmicu, ako je bilo imalo sumnje u konačni ishod.

Oglasi

Zadržali su gosti u tim trenucima visok nivo angažiranosti i kontrole, taman toliko da mirno utakmicu privedu kraju.

Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, nije realno niti ovakvo rezultatsko demoliranje Rijeke od strane Dinama, ali pokazali su "Modri" da tradicija i iskustvo osvajanja trofeja ima itekako uticaja u ovakvim utakmicama.

Malo je euro pogodak Fruka ublažio rezultat, te tako nagovijestio potencijal ovoga momka, koji je ove sezone izrastao u velikog igrača i budućnost hrvatskog fudbala.

Jakirović je vrhunski postavio ekipu, napunio je vezni red igračima sigurne primopredaje, te tako uspio dobiti kontrolu meča, nešto što mu je nedostajalo u prethodnim susretima ove dvije ekipe.

Dvostrukom krunom u ovako teškoj sezoni za Dinamo, premašio je sva očekivanja i samim tim pokazao da itekako zaslužuje mjesto trenera Dinama.

Oglasi

Ekipa djeluje kao da je "srasla" s njim, te Dinamo na krilima njega i dosta mladih igrača u rosteru, može graditi svijetliju budućnost.

Sopić je sezonu odradio odlično, bio je u stanju držati visoku motivaciju ekipe tokom cijele sezone. Ipak, svi trebamo biti svjesni da je Rijeka prepuna mladih potentnih igrača, koji ipak nemaju iskustvo igranja velikih bitnih utakmica i osvajanja trofeja.

Danas je Sopić bio dobar, izmjene je radio racionalno i pravovremeno, ali na drugoj strani je imao iskusnijeg i na pobjede spremnijeg protivnika

Od igrača Dinama na večerašnjoj utakmici bi se moglo izdvojiti dosta njih, jer su utakmicu odigrali dosta ekipno, ali jedno ime je ipak malo odskočilo i sigurno je zaslužio najveću ocjenu i epitet igrača utakmice.

Potražite više informacija na temu HNL:

Riječ je o mladom Baturini, koji je sigurno oduševio veliki broj menadžera i emisara koji su gledali ovaj susret.

Nakon par malo slabijih partija u zadnje vrijeme, smogao je snage i umijeća, te na visokom nivou odigrao utakmicu i pokazao zašto je procijenjen na silne milione.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Superkup,prvenstvo i kup....ćao žurim.....Dinamooooooooo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi