Jakirović nakon BiH pokorio i Hrvatsku pa znakovitom porukom uzdrmao Maksimir
Foto: Pixsell

Poslije osvojenog Kupa

Jakirović nakon BiH pokorio i Hrvatsku pa znakovitom porukom uzdrmao Maksimir

Admin Čaušević

Sergeja Jakirovića možete voljeti ili ne, ali jedno mu se mora priznati. Radi se o jednom od najboljih trenera na ovim prostorima. Osvojio je titulu prvaka u BiH, a zatim stigao i do duple krune u Hrvatskoj.

Kada je preuzeo Dinamo ovaj klub je bio u ambisu izranjavan sa svih strana. Borio se Jakirović sa brojnim faktorima, bio je smjenjivan mali milion puta, ali je sve preživio.

Na kraju su Modri pod vodstvom Jakirovića stigli do duple krune, uz to su prezimili u Evropi te izbacili slavni Betis u Konferencijskoj ligi. Dakle, sezona završava briljantno.

Nakon što je na Rujevici Dinamo pobijedio Rijeku sa 1:3 te je po 17. put u klupskoj historiji osvojio Kup. Na pressici poslije meča Jakirović je poslao znakovitu poruku.

Upitan kakvi su mu planovi za ljeto najavio je sastanak sa klupskom Upravom, a između redova se da zaključiti kako su moguće i promjene.

"Nakon dvostruke krune otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo", poručio je Jakirović.

Oglasi

Prije nekoliko dana se šuškalo o mogućem odlasku Jakirovića sa klupe Dinama te je navodna ideja bila da se na klupu vrati Igor Bišćan, ali je zagrebački klub dao punu podršku svom treneru.

Međutim nakon osvojene duple krune sam Jakirović je odlučio zagolicati maštu mnogim sa znakovitom porukom da će morati obaviti razgovor sa Velimirom Zajecom i drugim čelnicima.

Ukoliko se u obzir šta je sve prošao na klupi Dinama u jednoj napetoj i turbulentnoj sezoni za zagrebački klub kako u sportskom tako i administrativnom segmentu Jakirović je definitivno pokazao trenersku klasu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Koliko mu je bilo zapravo stalo do uspjeha sa Modrim pokazao i je pred utakmicu za titulu protiv Rijeke početkom maja. Iako mu je preminula majka ostao je s ekipom i sa klupe vodio Dinamo do najvažnije pobjede u sezoni.

Jakirović je u posljednje tri godine uspio preporoditi Zrinjski te ga vinuti ka evropskim visinama, samo za jednu polusezonu je oživio i Rijeku te je sa dna gurnuo ka vrhu. Sjajan period iza rođenog Mostarca okončan je duplom krunom sa Dinamom.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Profa je majstor,kad čovjek zacrta sebi cilj i u tome ga ništa ne može skrenuti sa tog puta, onda znaš da se radi o pravom stručnjaku,Jakir je za sve njih koji su ga pljuvali i blatili pravi fakin,a začepio im je usta za sva vremena......izađite na balkone pozdravite šampione,samo ti Dinamo šampione....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti