Dinamo je vladar Hrvatske: Po drugi put u 17 dana utišao Rujevicu i osvojio trofej!
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Dupla kruna za Modre

Dinamo je vladar Hrvatske: Po drugi put u 17 dana utišao Rujevicu i osvojio trofej!

Eldar Ganibegović

Nakon što je osvojio titulu prvaka Hrvatske, GNK Dinamo Zagreb osvojio je i Kup ove zemlje. U oba slučaja slična priča - pobjeda na Rujevici protiv Rijeke i veliko slavlje.

Nakon 0:0 na Maksimiru prije sedam dana, danas je na Rujevici igrana revanš utakmica finala Kupa Hrvatske u kojoj je Dinamo rezultatom 3:1 slavio protiv Rijeke i osvojio trofej.

Prva prilika na utakmici u 3. minuti i to za Rijeku. Nakon ubačaja Pašalića iz kornera Fruk je pucao s ruba šesnaesterca, ali Nevistić je obranio.

Nova šansa za domaće u 19. minuti. Pašalić je ubacio iz kornera, Radeljić je potpuno sam, ali glavom s pet metara puca preko gola.

Dinamo prijeti pet minuta nakon toga. Ademi je našao Petkovića u sredini, on se okrenuo i pucao, ali Zlomislić brani.

Petković je primio loptu i dao Hoxhi, on proslijedio desno do Petra Sučića, koji preciznim udarcem iskosa pogađa suprotni ugao za 0:1.

Oglasi

Mogao je Bugojanac do novog gola četiri minute poslije. Petković je primio loptu na ulasku u šesnaesterac i sjajnim lažnjakom prevario Zlomislića, vratio Sučiću, koji se također odlučio za lažnjak, ali mu nije prošao pa je Rijekin golman pokupio loptu.

Glavom Petković pogađa stativu u 40. minuti, da bi dvije minute kasnije Baturina duplirao prednost preciznim udarcem s 18 metara, a asistent je opet bio Hoxha.

Mogla se Rijeka vratiti u igru u 54. minuti. Hodža je ubacio, Obregon sam na pet metara, no loptu glavom šalje preko gola.

Dinamo ne kažnjava osam minuta poslije. Baturina je napravio dar-mar na gol crti i našao Hoxhu, koji na vrhu peterca puca, ali Smolčić nevjerojatnim klizećim startom blokira u korner.

Deset minuta kasnije Hoxha je opet mogao do gola. Baturina je nakon kornera Rijeke vukao loptu 50 metara i u čistu šansu gurnuo Hoxhu, ali Zlomislić odlično brani njegov udarac.

Oglasi

Sve je bilo gotovo u 82. minuti. Petković je sjajno vidio Bulata koji je dolazio iz drugog plana, uposlio ga, a ovaj ovjerio pobjedu.

Utješni je gol Rijeka postigla u nadoknadi vremena. Sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Fruk. 

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine iz redova Rijeke, Stjepan Radeljić, igrao je do 83. minute kada je umjesto njega ušao Niko Galešić. 

Dinamo je tako došao do duple krune ove sezone. Nakon što su "ugasili" Hajduk u četiri dana dva puta sa po 1:0 i srušili im snove o nekom trofeju, isto su uradili i Rijeci u 17 dana.

Podsjetimo, 5. maja na Rujevici je Dinamo slavio s 2:1, a nakon te utakmice je postalo jasno da će Modri osvojiti novu titulu prvaka Hrvatske.

Kup Hrvatske, revanš finala:

Rijeka - Dinamo 1:3 (ukupno 1:3)

Potražite više informacija na temu HNL:

HNK Rijeka: Zlomislić, Smolčić, Radeljić, Mitrović, Goda, Selahi, Pašalić, Hodža, Fruk, Pjaca, Obregon

GNK Dinamo: Nevistić, Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile-Catherine, Ogiwara, Sučić, Mišić, Ademi, Baturina, Petković, Hoxha

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nescafe
Dinamo 17 puta utišavao Rujevicu.. strašan naslov
0 0
Convict
Nije Dinamo Nego Z.Maminjo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi