Fijasko kakav ne pamti HNL: Dinamo ponizio Rijeku!
FOTO: GNK Dinamo

Nokaut na Rujevici

Fijasko kakav ne pamti HNL: Dinamo ponizio Rijeku!

Haris Zilić

Rijeka ove sezone dožiljava totalni fijasko u HNL-u. Sezona je otišla užasnim putem, što je dokazano i večeras, obzirom da je tim sa Rujevice pregazio Dinamo rezultatom 2:7 u 17. kolu HNL-a. Da stvar bude gora, Rijeka je ranije ispala u Kupu od drugligaša Bijelog Brda.

U večerašnjoj utakmici na terenu je postojala samo jedna ekipa.

Dinamo je jednostavno od prve minute krenuo uraganski prema golu domaćina.

Slavlje već u drugoj minuti. Drmić je asistirao, a Mišić pogodio za 0:1. Deset minuta kasnije nova kapitulacija riječke odbrane, Oršić na asistenciju Petkovića pogađa za 0:2.

Dinamo je dominirao, držao loptu, stvarao prilike, Rijeka je izgledala nemoćno i razbijeno, a novi pogodak u 27. minuti. Drmić upisuje drugu asistenciju, Špikić pogodio za 0:3.

Do kraja prvog poluvremena još jedan gol u mreži Rijeke. Oršić u 44. minuti pogađa za 0:4 na dodavanje Špikića.

Oglasi

Nastavak utakmice donosi počasni gol za domaćine, Lunetta je pogodio za 1:4 nakon proigravanja bvišeg reprezentativca BiH Marija Vrančića.

Dinamu to nije zasmetalo, Modri su igrali svoju igru, što je potvrdio Šutalo pogotkom za 1:5 u 56. minuti.

Stižemo do 72. minute, lijepa akcija Baturine i Emrelija, a reprezentativac Azerbajdžana pogađa za velikih 1:6.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Do kraja meča Dinamo je zabio i sedmi pogodak u 87. minuti, ponovo je bio strijelac Emreli za 1:7, a konačnih 2:7 postavlja Vrančić u drugoj minuti sudijske nadoknade. 

U timu Dinama cijelo drugo poluvrijeme odigrao je bh. reprezentativac Luka Menalo koji se oporavio od povrede.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
liga bez briga ko i nasa sve se njesta faletaju a vrijede samo jezicinom nisu ni medju 20 na uefi-listi talaska ko i mi koji smo jos duplo gori 41.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi