Rijeka dobija najveće moguće pojačanje

Spreman novi ugovor za Keka

Rijeka dobija najveće moguće pojačanje

Čelnici hrvatskog prvoligaša Rijeke uspješno privode kraju posao koji će među navijačima ovog kluba biti popraćen sa velikim oduševljenjem.

Naime, najbolji trener HNL-a Matjaž Kek bi po povratklu ekipe sa priprema iz Dubaija trebao potpisati novi petogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Slovenački trener je u Rijeku stigao početkom 2013. godine, kada je potpisao četverogodišnji ugovor, a potpisom novog bi Kek ostao u ovom klubu gotovo jednu deceniju.

"Postigli smo uvjete saradnje u sljedećih pet godina. Potpise na ugovor stavit ćemo po povratku ekipe na Kvarner", poručio je direktor Rijeke Srećko Juričić.

Sjajni stručnjak je više puta istekao kako je zadovoljan u Rijeci, pa je jasno da će novi ugovor biti potpisan na obostrano zadovoljstvo.

Koliko je Matjaž Kek donio dobrog Rijeci najbolje pokazuju njegovi rezultati. Sa klubom sa Kantride je Kek dva puta izborio učešće u grupnoj fazi Evropske lige, osvojio je i jedan Kup Hrvatske, a svake godine je sve bliže da prekine Dinamovu dominaciju u HNL-u dugu punih deset godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi