Rijeka dobija novog vlasnika, otkriveno i koliko zapravo vrijedi hrvatski prvak

Mišković kupuje 70 posto dionica

Rijeka dobija novog vlasnika, otkriveno i koliko zapravo vrijedi hrvatski prvak

Adnan Beganović

Aktuelni hrvatski prvak, Rijeka, danas će najvjerovatnije dobiti novog vlasnika.

Naime, kako pišu hrvatski mediji Social Sport, fondacija u vlasništvu Gabrielea Volpija, odlučila je prodati 70 posto dionica kluba koje ima u svom vlasništvu.

Tim povodom sazvana je i sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se odlučiti da li će Grad koji u svom vlasništvu ima 30 posto dionica otkupiti i Volpijevih 70 posto ili će prepustiti da to uradi neka druga firma.

Zainteresiranih već ima, a kako javljaju hrvatski mediji, trgovačko društvo sa sjedištem u Londonu, Teanna Limited, poslalo je dokument Gradskom vijeću u kojem između ostalog stoji da je spremno otkupiti Volpijeve dionice.

Navodno iza pomenutog trgovačkog društva stoji Damir Mišković koji je ranije otkrio da namjerava otkupiti dionice od Volpija, a otkriveno je i koliko zapravo vrijedi Rijeka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Temeljni kapital hrvatskog prvaka iznosi 82.870.600 kuna, a tvrtska iz Londona spremna je za 70 posto dionica platiti 58 miliona kuna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi