Rijeka dovela novo pojačanje: Vratio se Tomečak

Vratio se Tomečak na Rujevicu

Rijeka dovela novo pojačanje: Vratio se Tomečak

Nakon dovođenja Roberta Murića iz Brage, čelnici Rijeke napravili su još jedan veliki posao.

Naime, na Rujevicu je stigao 29-godišnji defanzivac Ivan Tomečak koji je u prošlosti već imao priliku nositi dres Rijeke, a ovoga puta dolazi kao slobodan igrač nakon što se prethodno razišao sa Club Bruggeom.

"S Igorom Bišćanom sam dijelio svlačionicu, znam ga kao osobu. Znam da je dobar čovjek, sada ću imati priliku upoznati ga kao i trenera. Drago mi je što sam čuo sve najbolje o njemu kao treneru", rekao je Tomečak za službenu stranicu kluba.

Tomečak je sa Rijekom potpisao ugovor na dvije godine i svojim dolaskom ojačat će deficitarnu poziciju desnog beka, pogotovo nakon što se povrijedio Momčilo Raspopović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Tomečak je prethodno za Rijeku igrao od 2013. do 2015. godine. Na Rujevici je ostao dubok trag, iza njega je čak 95 nastupa tokom kojih je postigao osam pogodaka za hrvatski tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije