Igrač Rijeke na radaru Prosinečkog: "Očekujem da će doći i poziv"
Foto: HNK Rijeka

Igra odlično u dresu Rijeke

Igrač Rijeke na radaru Prosinečkog: "Očekujem da će doći i poziv"

Stjepan Lončar dugo će pamtiti 2018. godinu. Osim što je po prvi put zaigrao za "A" reprezentaciju naše zemlje, ovaj 22-godišnji je napravio i veliki iskorak u karijeri prelaskom u Rijeku, gdje je praktčki neizostavni dio prve postave.

Za Lončara riječi hvale imaju i mediji u Hrvatskoj. Navode da je riječ o igraču koji je na Rujevicu došao na mala vrata, ali da je za kratko vrijeme pokazao da se radi o velikom potencijalu i da će u tandemu sa Domagojem Pavičićem u nastavku sezone biti oslonac riječkog veznog reda.

"Jesam li zadovoljan dosad prikazanim u dresu Rijeku? Da zabijem pet golova, uvijek bih rekao da sam mogao šest... Tako sam naučen razmišljati. Koliko god pružim, znam da mogu više i to me vodi. Radim na sebi, mislim da sam pružio dosta dobrih partija, malo me samo muči što još nisam postigao pogodak. Nadam se da ću u subotu protiv Dinama, bilo bi to dobro i za mene i za Rijeku...", kazao je Lončar za Sportske novosti.

Nedavno je i sam selektor Prosinečki isticao da je Lončar igrač kojeg prati i ujedno naša budućnost, što je svakako ovom Širokobriježaninu motiv više.

"Više nemam pravo nastupa za reprezentaciju do 21 godine i sada je na meni da se dobrim igrama pokušam nametnuti Robertu Prosinečkom u seniorskoj reprezentaciji. Radim na tome svaki dan i svaki trening, to mi je sada velika želja i cilj."

Za "A" reprezentaciju BiH je po prvi put zaigrao na američkoj turneji protiv Meksika.

"Debitovao jesam, odradio već nekoliko nastupa i naravno kako ponovo očekujem da će doći poziv. BiH je dobro odradila Ligu nacija, do ovog ogleda protiv Španije imali smo lijepi niz bez poraza i sigurno nismo bez izgleda u lovu na Euro. Pjanić i Džeko vuku cijelu momčad, vidi se dobra atmosfera i trenerska ruka tako da su na dobrom putu da naprave dobar rezultat."

Upravo je Pjanić jedan od “konkurenata” Lončaru u veznom redu bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Bili smo već na nekim okupljanjima zajedno, Pjanić je stvarno igrač koji igra na vrhunskoj razini i svi mi mladi od njega možemo jako puno naučiti, stvarno je milina imati takvog igrača pokraj sebe", rekao je Lončar za pomenuti list. 

Podsjećamo, ovaj talentovani igrač je prije dolaska u Rijeku nosio dres Širokog Brijega.

Top Komentari

Kai Kaii
HAHAHAHAHA hoce prosinecki da srusi sve sto je napravio sa BH repkom . Kakav Loncar i bakraci za njega nema mjesta ni u B repki
5 20
gumenakita
Za smjene generacije je Prosinecki bio veliki dobitak,Napokon je i mir u reprezentaciji.Loncar je dobar igrac i njegovo vrijeme dolazi.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi