Rijeka ide po čudo, Kvržić bi mogao biti ključan

Riječani protiv Olympiakosa

Rijeka ide po čudo, Kvržić bi mogao biti ključan

Edmir Škorić

Rijeka će večeras na Rujevici ugostiti Olympiakos u revanšu play-offa Lige prvaka i ima dobru priliku da napravi senzaciju.

Ruku na srce, sam dolazak u play-off za Riječane je veliki rezultat, no šta bi tek bilo da se prvak Hrvatske po prvi put plasira u grpnu fazu Lige prvaka. Čudotvorac Riječana, Matjaž Kek, sprema formaciju kojom će iznenaditi Grke.

Neće biti većih iznenađenja u sastavu, a na desnom beku bi trebao zaigrati Zoran Kvržić. Bivši bh. reprezentativac bi mogao dobiti priliku od prve minute, a Kek se dvoumi između njega i Roberta Punčeca.

Dobije li Kvržić šansu, to znači da Rijeka od prve minute ide naprijed, ofanzivno, što je ipak i logično obzirom da zaostaje jedan gol, jer je prvi meč završen rezultatom 2:1 u korist Olympiakosa.

Kvržić nije desni bek, igra naprijed, ali bi mogao iz drugog plana vrebati i donijeti Rijeci malo više oštrine po strani. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mogući sastav Rijeke za večeras: Sluga - Kvržić, Elez, Župarić, Vešović - Maleš, Bradarić - Heber, Mišić, Gorgon - Gavranović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti