Rijeka izbacila AZ iz Evrope, Sociedad prošao u nokaut fazu

Drama na Rujevici

Rijeka izbacila AZ iz Evrope, Sociedad prošao u nokaut fazu

E. Čaušević

Fudbaleri Rijeke večeras su na svom terenu pobijedili AZ Alkmaar sa 2:1 i tako izbacili holandski klub iz Evropske lige, a dalje kao drugoplasirali ide Real Sociedad.

Rijeka je povela sa 1:0 u 52. minuti kada je sjajan gol postigao bh. fudbaler Luka Menalo nakon asistencije Andrijaševića. Ipak, samo pet minuta kasnije gosti su poravnali na 1:1, a gol je postigao Wijndal.

Gostima je trebala pobjeda u ovom susretu jer je Real Sociedad imao bod u Napulju kako bi prošli dalje.

U jeku napada AZ-a Rijeka je u trećoj minuti sudijske nadoknade šokirala Holanđane. Domaći su došli do pobjede kada je Lončar asistirao Tomečaku koji sjajno pogađa za 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugom susretu ove grupe Napoli i Sociedad su odigrali 1:1. Zielinski je doveo Napolitance u prednost od 1:0, a remi i plasman u nokaut fazu španskom klubu donio je Willian Jose u 92. minuti golom za 1:1.

Napoli je prvi u grupi sa 11 bodova, dok Sociedad ima devet. Slijedi AZ sa osam bodova, te Rijeka koja je osvojila četiri boda i časno se oprostila od Evrope za ovu sezonu.

Top Komentari

Alen23
Gdje su nas i Sarajevo Zeljo hahahahahahahahahahahahahahahhaha eto neka nas je stid da nas nema nikad nigdje ni u ce mu Bosna Bosnica
0 5
pero98
BRAVO RIJEKO! FORZA FIUME.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi