Ništa od Dinama? Labrović se sprema za EURO, a na adresu Rijeke stiže ponuda iz Bundeslige?
FOTO: Matija Habljak/Pixsell

Najbolji golman lige

Ništa od Dinama? Labrović se sprema za EURO, a na adresu Rijeke stiže ponuda iz Bundeslige?

Esmer Oštraković

Pripreme za Evropsko prvenstvo su u toku, a jedan od onih koji su na pripremama je i golman i kapiten Rijeke Nediljko Labrović.

On godinama unazad važi za jednog od najboljih golmana Supersport HNL lige, a očekivalo se da će ovog ljeta napraviti transfer u Dinamo.

Jakirović nije krio i u januaru da želi dovesti Labrovića, ali tada mu to nije pošlo za rukom, te se očekivalo da će se Dinamo vratiti sa nekom boljom ponudom.

Ukoliko se i vrati imat će ozbiljnu konkurenciju jer za Labrovića vlada interesovanje od klubova iz najjačih liga na svijetu.

Nakon sjajne sezone koju je imao u Rijeci, te je bio golman sa najviše utakmica bez primljenog gola, čini se da će Labrović napraviti inostrani transfer.

Oglasi

Za njegove usluge navodno se raspituje nekoliko klubova, ali je najveći interes pokazala ekipa Augsburga.

Ovaj klub je spreman izdvojiti tri miliona eura kako bi završili transfer sjajnog golmana Rijeke kojoj je ovo možda posljednja prilika da na njemu zaradi nešto veći novac.

Labrović je rođen u Splitu, a nametnuo se u Šibeniku u kojem je branio jako dobro, te je kao slobodan igrač prešao u Rijeku.

Potražite više informacija na temu HNL:

Nastavio je u Rijeci sa dobrim partijama, a sve to donijelo je interes klubova među kojima je prednjačio Dinamo.

Ipak, sada više ni Dinamo nije ni jedini, a ni glavni tim koji ga želi dovesti jer se pojavio tim iz Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi