Rijeka potvrdila: Gavranović ide u Dinamo

Veliko pojačanje za Modre

Rijeka potvrdila: Gavranović ide u Dinamo

Mario Gavranović više nije igrač Rijeke, potvrđeno je na zvaničnoj stranici aktuelnog prvaka Hrvatske.

Švicarski napadač bh. porijekla će svoju karijeru nastaviti u redovima Dinama, gdje će u vrhu napada zamijeniti Angela Henriqueza, a sa Modrima će potpisati ugovor na tri godine.

Da je sve dogovoreno potvrđeno je i na zvaničnoj stranici Rijeke, putem koje je Gavranoviću sreću u nastavku karijere poželio sportski direktor kluba Srećko Juričić.

"Dinamo je još ljetos htio dovesti Marija Gavranovića, a nama u tom trenutku, to nikako nije odgovaralo i učinili smo sve da ga zadržimo, osobito zbog evropskih utakmica koje su slijedile. Mario nije želio produžiti ugovor s Rijekom, a kako nije došla ni jedna druga ponuda, jedino što nam je preostalo je bilo prihvatiti ponudu Dinama", rekao je Srećko Juričić o odlasku Gavranović, pa dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Poznato je i da bi Gavranović već 15. januara mogao, bez odštete, potpisati za Dinamo. Ovako je Rijeka za šest mjeseci Gavranovićevog ugovora dobila mladog i već dokazanog Pavičića s ugovorom na četiri i pol godine. Mariju se zahvaljujemo na svemu što je napravio u dresu Rijeke i želimo mu još puno uspjeha u karijeri osim, naravno, kad bude igrao protiv Rijeke."

Gavranovićevo mjesto u Rijeci bi mogao preuzeti Antonio Čolak, mladi napadač Hoffenheima koji je trenutno na posudbi u Ingolstadtu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi