Rijeka prodala Bradarića Cagliariju i dobro zaradila
Foto: Twitter

Veznjak karijeru nastavlja u Italiji

Rijeka prodala Bradarića Cagliariju i dobro zaradila

Koloniji hrvatskih fudbalera u Seriji A pridružio se i dojučerašnji veznjak Rijeke Filip Bradarić.

Bradarić je putovao sa selekcijom Hrvatske na Mundijal u Rusiji, ali nije dobio priliku pokazati šta zna na terenu. Ipak, sama činjenica da je bio članom druge selekcije na svijetu svakako je uticala da interes za njega drastično poraste.

Ovaj 26-godišnjak je tako od danas i zvanično fudbaler italijanskog Cagliarija, u kojem se pridružio svom sunarodnjaku Dariju Srni.

Već nekoliko dana se Bradarićev transfer iz Rijeke u Cagliari dogovarao, a ovaj hrvatski fudbaler je danas sa italijanskim klubom potpisao ugovor do 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je ukupna vrijednost transfera sedam miliona eura, od čeka je igraču pripalo oko 700.000. Osim menadžera, na Bradarićevom transferu je zaradio i Hajduk, klub u kojem je ovaj fudbaler napravio prve profesionalne fudbalske korake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi