Rijeka prodaje kapitena, a zaradit će više nego što je očekivala

Transfer iz snova

Rijeka prodaje kapitena, a zaradit će više nego što je očekivala

Rijeka će u novu sezonu vjerovatno ući bez jedinog reprezentativca Hrvatske iz svojih redova.

Kapiten kluba sa Rujevice Filip Bradarić (26) nalazi se pred velikim transferom u Francusku, tačnije u Bordeaux koji za njegova nudi čak 8.5 miliona eura.

Ta je cifra veća od one koju su u Rijeci očekivali za svog ponajboljeg fudbalera, a ukoliko transfer bude realizovan, biće drugi najveći u historiji kluba. Dosadašnji rekord je prodaja Kramarića u Leicester za deset miliona eura.

Rijeci bi prodajom Bradarića u Bordeaeux odmah pripalo 6.5 miliona, dok bi preostala dva stigla kroz razne bonuse.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj posao za sada može pokvariti samo italijanski Cagliari, koji također pokazuje ozbiljan interes za Bradarića, ali sve su prilike da će Rijeka ipak prihvatiti ponudu iz Francuske. Zaista nema razloga da ne bude tako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi