Rijeka prodala defanzivca u MLS

Odličan posao hrvatskog kluba

Rijeka prodala defanzivca u MLS

Portland Timbersi, koji se takmiče MLS-u, danas su objavili da su osigurali transfer Darija Župarića, 27-godišnjeg hrvatskog štopera.

Župarić će u Portland stići iz Rijeke, u kojoj bi trebao ostati do zimske pauze u hrvatskom šampionatu.

Hrvatski mediji špekulišu da je Rijeka od prodaje Župarića zaradila između 800.000 i milion eura, što se može nazvati odličnim poslom s obzirom da je ugovor 27-godišnjeg defanzivca isticao na ljeto sljedeće godine.

Inače, Župarić je u Rijeku stigao iz Pescare, prvobitno na posudbu, a onda je njegov ugovor i otkupljen. Vjeruje se da je njegov transfer u konačnici Riječane koštao blizu milion eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Župarić je bio dijelom ekipe Rijeke koja je 2017. godine osvojila naslov prvaka Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti