Riješena još jedna saga: Jese pronašao novi klub

Ide na posudbu u Fiorentinu

Riješena još jedna saga: Jese pronašao novi klub

Endin Čaušević

Španski fudbaler Jese će gotovo sigurno ovog ljeta napustiti PSG jer Unai Emery ne računa na nekadašnjeg igrača Real Madrida.

Jese je u PSG stigao prošlog ljeta iz Real Madrida za 25 miliona eura, ali je nakon samo šest mjeseci na Parku prinčeva napustio klub, te je otišao na posubdu u Las Palmas. Ovaj 24-godišnji napadač se vratio ovog ljeta u PSG, ali je jasno da se neće tu dugo zadržati.

Nakon što je Neymar stigao u PSG postalo je jasno da je Jese višak u ovoj ekipi. Emery mu je odavno poručio da ne računa na njega, te da slobodno može potražiti novi klub. Iako se spekulisalo da bi mogao ponovo da se vrati u Španiju čini se da je Jese najbliži da svoju karijeru nastavi u italijanskoj Seriji A.

Prema pisanju medija na Apeninima PSG je dogovorio dvogodišnju posudbu s Fiorentinom koja će na kraju imati opciju da otkupi njegov ugovor. Koliko se PSG želi riješiti ovog igrača najbolje pokazuje činjenica da je francuski klub spreman da plaća veći dio njegove plate tokom boravka u Firenci.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostalo je još da se Jese dogovori s Fiorentinom oko privatnih uslova, ali prema svemu sudeći ova posudba bi se trebala ozvaničiti u narednim danima. Jese je u dresu PSG-a odigrao svega 14 utakmica i postigao je dva gola. Na posudbi u Las Palmasu odigrao je 16 utakmica i dao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi