Rim se "trese": Od januara bi mogli gledati Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeku u istom dresu?

Roma pokazala interes za Šveđanina

Rim se "trese": Od januara bi mogli gledati Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeku u istom dresu?

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović još uvijek nije donio odluku o nastavku karijere jer mu ugovor s LA Galaxyjem ističe na kraju narednog mjeseca.

Ibrahimović je prije nekoliko sedmica završio sezonu u MLS-u i ponovo nije uspio da osvoji titulu s Galaxyjem. Sve više se priča o tome da je odigrao posljednju sezonu za ovaj klub, te da će napustiti SAD na kraju ove godine.

Njegov ugovor ističe krajem decembra, a najvjerovatnije će se Ibrahimović vratiti u Evropu. Najveće špekulacije su da ćemo Ibru ponovo gledati u Seriji A, a interes za njega pokazalo je nekoliko klubova.

Sigurno da mi nekako najromantičniji potez bio da Ibrahimović dođe u Bolognu koju s klupe vodi njegov prijatelj Siniša Mihajlović, ali interes za njega još su pokazali Milan i Napoli.

No, italijanski mediji danas su objavili da bi se u borbu za Ibrahimovića mogla uključiti i Roma. Rimljanima je potreban hitno napadač jer je Edin Džeko jedini izbor u vrhu napada nakon što se tešku povredu zadobio Nikola Kalinić.

Roma će u januaru sigurno tražiti napadača, a navodno jedna od opcija mogao bi biti i Ibrahimović. Jasno je da bi to bilo kratkotrajno rješenje, te da bi Ibra vjerovatno dobio ugovor na samo šest mjeseci uz opciju da produži isti na još godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, navijači Rome se nadaju da će to ipak biti neki mlađi napadač s obzirom da je i Džeko već u ozbiljnim godinama. Nekom mlađem napadaču sigurno ne bi bio problem da sjedi na klupi i uči od Džeke, dok u slučaju ako dođe Ibrahimović nije baš jasno kako bi se stvari odvijale s obzirom da Zlatan sigurno ne želi grijati klupu.

Upravo zbog toga je izglednija opcija da Ibrahimović izabere klub u kojem zna da će biti prva opcija u napadu. U ovom trenutku teško da bi se to desilo u Romi gdje je Džeko vjerovatno i najvažniji igrač ekipe.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ISTINA
Notorna glupost.Ko god se imalo razumije u fudbal zna da su to dva idemtična tipa.igrača tako i da dođe zajesno ne mogu igrati.Nebuloze novinara.
2 4
Rajvosa2019
Spekulacije i izmisljanja / kod nas u brijacnici Duna -Zlata se prica da bi Zlaja mogao i zaigrati u Zelji - haj znaj - ko zna - sve je moguce
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi