Džeko: Stvarno ih ne razumijem, ne kontam šta je tim ljudima u glavi

Dijamant govorio o Romi

Džeko: Stvarno ih ne razumijem, ne kontam šta je tim ljudima u glavi

A. Čaušević

Edin Džeko će u petak odmjeriti snage sa svojim dobrim poznanicima - Italijanima. Pred dolazak na reprezentativno okupljanje za La Stampu je govorio trenutnoj situaciji u Romi. 

Otkako je Alessandro Florenzi na klupi kapitensku traku Vučice oko ruke nosi Džeko. Kaže da to ima svoju težinu.

"Traku su nosili Francesco Totti i Daniele De Rossi. Ima težinu, ali sam spreman", rekao je kapiten bh. reprezentacije.

"S njima smo imali karakter na i van terena, izgubilo se nešto. Sa mnom, Kolarovom, Fazijom, Miarentom i Florenzijem je dosta mladih, mi ih trebamo upućivati".

Otkrio je šta se zapravio desilo s Interom i zašto nije došlo do realizacije transfera.

"Prijelazni rok je dug, u mom slučaju utjecalo je. Glavom sam bio posvuda. Prvog dana sam pričao s Fonsecom i rekao sam mu da se osjećam kao igrač Rome."

"Sada sam još zadovoljniji i motivisaniji. Kada si takav onda daješ više".

Komentarisao je i situaciju sa utakmice Roma - Napoli kada su domaći navijači vrijeđali Napolitance na teritorijalnoj osnovi.

"Najbolja stvar je što su nakon moje intervencije prestali sa skandiranjem. Stvarno ih ne razumijem. Igrao sam s dečkima iz svake zemlje, svi smo braća. Ne kontam šta im je u glavi, pojedini ljudi trebaju ostati kući, na stadionu nisu korisni."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije odlaska na pauzu Roma je izgubila od Parme.

"Nakon negativnog starta vratili smo se. Poraz protiv Parme nam nije trebao jer ovaj klub uvijek treba pucati na visoko", rekao je Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Parma je moj legendarni klub
0 0
Medo-Brundo
Jajca ga svrbe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi