Rio Ferdinand je izabrao trojicu najboljih golmana svijeta: Nema Neuera, Alissona, Oblaka...

Legendarni Englez

Rio Ferdinand je izabrao trojicu najboljih golmana svijeta: Nema Neuera, Alissona, Oblaka...

Admin Čaušević

Ko je najbolji golman na svijetu je vječita dilema te uglavnom stvar ličnog ukusa. 

Najboljeg golmana svijeta izabrao je i Rio Ferdinand, svojevremeno jedan od najboljih defanzivaca svijeta te legendarni fudbaler Manchester Uniteda.

Ferdinand je gostovao u jednom podcastu i, mnogi će reći, iznenadio svojim izborom najbolje trojice čuvara mreže.

Bivši reprezentativac Engleske na listu nije uvrstio zvučna imena kao što su Manuel Neuer, Alisson Becker, Gianluigi Donnarumma, Jan Oblak i Thibaut Courtois.

"Kad bih sad birao najboljeg golmana moja trojica najboljih bi bili Mendy, Ederson i prema trenutnoj formi De Gea", kazao je Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, Englez je birao čuvare meže iz Premiershipa. Mendyja iz Chelseaja koji je zaista fenomenalana, te Cityjevog Edersona i De Geu iz Uniteda što je najveće iznenađenje.

"De Gea će biti igrač godine u Unitedu. Uložio je dosta truda da to uspije. To možda i nije neka nagrada, ali koliko to ima golmana da budu najbolji igrači svog tima. Imao je turbulentan period, ali je to prevazišao svojim karakterom", kazao je Ferdinand.

Top Komentari

Dugi
Oblak je daleko najbolji samo sto levati igraju ispred njega. Nije ni Handanovic za baciti jos uvijek izvodi parade kao veceras!
1 4
King_Kenny
...De Gea bez konkurencije,ubjedljivo najbolji...lik je svojim odbranama donio 20 bodova ekipi ove sezone,u LP ih spasio ispadanja u grupi...strasno brani covjek...Alisson je postao opasan kikser,ne znam sta bi od onakvog golmana,poceo sam da se trzam kad god mu loptu dodaju.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi