Rio Ferdinand je najbolje objasnio zašto je Španija ispala sa SP

Pogodio pravo u srž

Rio Ferdinand je najbolje objasnio zašto je Španija ispala sa SP

Nekada sjajni engleski fudbaler, a danas fudbalski analitičar Rio Ferdinand dao je sjajan komentar na ispadanje Španije u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Španci su važili za jedne od najvećih favorita za naslov, ali u Rusiji objektivno nisu pokazali ništa vrijedno spomena. Nakon dugogodišnje dominacije svjetskim fudbalom, ovo je već treće veliko takmičenje u nizu na kojem Španija doživljava veliki neuspjeh, a Ferdinand smatra da ovoga puta bolje nisu ni zaslužili.

"Španci su godinama gradili igru na posjedu, ali uvijek dođe trenutak kada loptu moraš dati napadaču. Neke se stvari mijenjaju, uostalom fudbal se mijenja. Španija je dobila što je i zaslužila", rekao je Ferdinand, te dodao:

"Koliko god vježbao jedanaesterce na treningu, ne možeš se pripremiti na atmosferu i emociju koji te pogode dok ih izvodiš na utakmici. Danas svako dijete u Rusiji zna ko je golman Akinfejev, pamtit će ga generacije. U Rusiji su govorili da je njihova reprezentacija smeće, da nemaju šanse, ali danas su među osam najboljih na svijetu i svaka im čast".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Španija je danas sa preko 1000 realizovanih dodavanja postavila rekord na Svjetskim prvenstvima, ali uzalud je to kada nema završnice. Čak je i jedini gol za Španiju bio djelo ruskog fudbalera Ignaševića, koji je postigao autogol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije